avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire perioada preaviz concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire perioada preaviz concediere colectiva

Buna ziua, As dori sa stiu care ar putea fi conditiile in care preavizul de concediere colectiva s-ar putea prelungi cu acordul partilor.
Nu ma refer la suspendarea duratei de preaviz ci la prelungirea zilelor lucratoare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 10 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate prelungi durata unui preaviz , decat in situatia incheierii unui act aditional la c.i.m. in acest sens.
Am notat, multumesc.
Sunt un angajator care deja a emis preavizele insa vor fi suspendate pentru o perioada de somaj tehnic pe durata starii de urgenta instituite.
Dupa ridicarea somajului tehnic va intreb daca se poate prelungi preavizul pentru o parte din angajati.
Sa inteleg din raspunsul dvoastra ca este totusi posibil acest lucru daca modificam in aceata perioada CIM sau aceasta clauza trebuia sa fie inserata deja?
Daca in perioada de preaviz intervine o cauza de supendare a c.i.m., atunci termenul de preaviz se suspenda .

Da, este posibila modificarea c.i.m. in perioada de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata in cic careia ii expira contractul muscalucristina muscalucristina buna ziua, am o salariata care a intrat in cic in data de 01.05.2013 iar acum pe 10.10.2013 ii expira contractul de munca. Vreau sa stiu daca ii pot ... (vezi toată discuția)
Clauza confidentiala vany vany Angajatorul are obligatia de a anunta salariatul cu 15 zile inainte de semnarea actului aditional in vederea modificarii contractului individual de munca prin ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)