Buna ziua. In luna aprilie am dobândit un apartament nou pe care l am cumparat direct de la dezvoltator. Vanzarea s-a efectuat intre mine ca si cumparator si vanzatorul care era proprietar, adica dezvoltatorul. Problema este ca administratorul blocului mi-a calculat cote de intretinere si sustine ca trebuie sa platesc eu, pentru lunile februarie si martie, chiar nu eram proprietar la acea data, eu devenind ulterior proprietar. Ce articol din lege sa invoc in fata administratorului in aceasta situatie? Multumesc!
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nicolae,
De foarte multa vreme, poate de mii de ani, proprietarul isi achita taxele, impozitele si alte contributii - pentru proprietatea sa, incepand cu luna din care a devenit proprietar.
Asadar, adminul vostru, cred ca este intr-o anume cardasie cu smecherul de dezvoltator si vor si ei sa "scoata" niste banuti - nu prea multi, dar multiplicat cu nr. apartamentelor aflate in situatia dscrisa, probabil ca inseamna ceva.
Ce aveti de facut?
1. Daca ziceti ca sunteti organizati in as. de proprietari, contestati sumele repartizate pe lista de plata - cele aflate in discutie, da?
2. Contestatia o adresati conducerii as. prop. - in scris, cu nr. d inregistrare; poate discutati aceasta chestiune si cu presedintele sau cei din comisia de cenzori;
3. Ca si nou proprietar, care si-a achizitionat o locuinta intr-un imobil cu organizare (as. prop.), faceti diligentele necesare pentru a deveni membru al as. de proprietari; discutati cu presedintele ac. speta, adica trebuie sa intocmiti o cerere simpla si probabil trbuie sa dati niste semnaturi pe-acolo - asta daca doriti acest lucru;
4. Daca administratorul (angajatul as. prop.), continua sa va repartizeze acele sume pe lista de plata - contestati-le in continuare si de fiecare data le explicati cu ce data (data) sunteti proprietar - probabil ca o sa trebuiasca sa faceti o copie a documentului de achizitionare...
Mult succes!
Multumesc pentru raspuns. Ma gandesc ca nu exista un final cu intelegere amiabila in problema aceasta, cred ca se va ajunge in instanta, de aceea va rog sa-mi spuneți daca in codul civil sau in alta lege, exista un articol pe care sa-l invoc in aceasta situație. Multumesc!