avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS la dividendele distribuite in 2020
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS la dividendele distribuite in 2020

Am urmatoarea situatie: sold cont 117 = 88.241. Daca distribui toata suma ca dividende, dar ii platesc asociatului dividende nete de numai 26.000, mai trebuie sa platesc CASS? Eu zic ca nu. Impozitul in schimb il voi calcula si achita la toata suma (88.241).
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:17, 11 Aprilie 2020
Este corect cum ati gandit. Impozitul se plateste doar pentru dividendele platite si doar la sfarsitul anului platiti pentru restul iar CASS se plateste doar pentru ce s-a incasat.

Totusi, de ce nu repartizati decat ce platiti? Profitul poate ramane nerepartizat
Vreau sa ii reduc soldul de casa, care este destul de mare. Mai nou, daca ai sold de casa mai mare de 100.000 lei si profit nerepartizat, ANAF-ul te obliga sa platesti dividende (cel putin asa este in Dolj). Dar, in acelasi timp, nu vreau sa il pun pe administrator sa faca declaratie unica. Pentru ca asta ar presupune sa se duca la ANAF sa isi creeze cont si nu se pricepe deloc cu tehnologia. Daca nu era starea aceasta de criza, poate ca ceea ce as fi distribuit as fi si platit. Sau daca CASS-ul aferent dividendelor era cu retinere la sursa...
Oricum, multumesc frumos pentru raspuns!
Asta este cazul fericit ca va pun sa faceti repartizarea dividendelor.

Conform legii, daca este sold mare in casa si banii nu exista efectiv, se considera delapidare care este caz penal si se poate solda cu inchisoare (nu exista amenda pentru asa ceva ca alternativa la inchisoare).

O cunostinta, administratorul unei firme a primit cu suspendare.

Nu se retine la sursa CASS ci doar impozit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende calin felicia calin felicia La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)
Sc 3 ani la rand pe profit urgent va rog denisa2011 denisa2011 Buna ziua am o sc care timp de trei ani a iesit pe profit este obligatoriu ca acum cand fac bilantul sa le dau dividente?Explicati-mi si mie va rog cum e cu ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat pitirut pitirut Ma poate ajuta cineva cu o informatie?Exista un termen legal referitor la soldul cont.117? mai exact , cit poate sta acolo profitul nerepartizat din anii ... (vezi toată discuția)