avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acuzata pe nedrept de violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acuzata pe nedrept de violenta domestica

Buna ziua,

Tocmai am aflat ca am fost acuzata de volenta domestica de catre mama mea.

Mama mea are probleme psihice, internata de 2 ori la spitalul Obregia (din care prima data am scos-o pe semnatura sperand sa isi revina).
In urma cu 3 saptamani a intrat in una din crizele ei de psihoza regulate, si in una din seri ne-am certat, ea incercand sa ma loveasca cu un lant innodat pe care il avea sub perna, eu ferindu-ma si incercand sa ii tin departe mana cu lantul.

Ea sunand la 112, le-a spus agentilor veniti la fata locului ca respectivele (vagi) locuri rosii sunt unde am lovit-o eu....ei au crezut-o indiferent cat am incercat eu sa protestez spunand ca acelea sunt locurile unde i-am tinut mana cu forta departe sa nu ma loveasca.

Acum am gasit din intamplare o scrisoare care specifica faptul ca reclamatia ei a fost inregistrata si va fi cercetata de un procuror?!

Ce sa fac, ea inca sustine ca eu am lovit-o si nu vrea sa isi retraga plangerea. Eu nu am primit nici o citatie, nimic care sa imi dea ocazia sa spun adevarul....

Multumesc anticipat pentru orice sfat!
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
Alex_29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alex_29 , utilizator 16:14, 11 Aprilie 2020
Se p9ate intampla si asa...
Ce ati vrea sa faceti?
Nu stiu ce doresc sa fac, de aceea cer sfat! Ce doresc evident este sa nu fiu eu acuzata si penalizata pe nedrept!
Nu va penalizeaza nimeni cu nimic ,Daca o sa fiti audiata va prezentati punctul de vedere,depuneti acte medicale privind starea de sănătate a mamei dvs sau daca nu aveti indicati datele și instituțiile unde a fost internată.
Oh. Ok, inteleg. Ma panicasem cand am citit online ca pedeapsa ptr abuz domestic este minim 3luni inchisoare sau amenda....
Multumesc pentru clarificare.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de violenta in familie, pedeapsa este mai mare, daca s-a deschis dosar penal, se retine art. 199 Cod penal raportat la art. 193 Cod penal.
In functie de zilele de ingrijiri medicale o sa se faca si incadrarea.

Alte discuții în legătură

Amenintare (nefondata) de acuzare de abuz domestic Alex_29 Alex_29 Buna ziua, un membru al familiei cu probleme psihice (consemnate la spitalul Obregia in multiple randuri) ameninta ca imi va face plangere pentru abuz ... (vezi toată discuția)
Cerere in dosarul de divort cornycorny cornycorny Buna ziua, sunt in divort cu soția am avut un termen de împăcare , aceasta având mai multe manifestări violente în această perioadă fara de mine și ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica actb actb Buna ziua, stiu ca au curs rauri de cerneala pe aceasta tema in toate forumurile juridice, insa sunt intr-o situatie de-a dreptul disperata si va rog sa ma ... (vezi toată discuția)