avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chemată la serviciu în timpul șomajului tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chemată la serviciu în timpul șomajului tehnic

Bună ziua,
Tocmai am fost anunțată că trebuie să vin la serviciu luni pentru câteva ore. Primim marfă și cică e nevoie și de ajutorul meu.Problema e că eu mă aflu în șomaj tehnic. Pot refuza să mă duc? Poate angajatorul să mă cheme la muncă in această perioadă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 11 Aprilie 2020
Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare, salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.

In speta, trebuie emisa o decizie de reluare a activitatii.

Primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in perioada in care acesta/acestia are/au contractul individual de munca suspendat, este sanctionata de catre ITM cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
Deci fără decizie de reluare nu pot fi chemată, e corect ce zic? Iar dacă sunt chemată, acest lucru se poate face pentru vreo 2- 3 ore să spunem, sau ar fi mai corect ca acest lucru să fie făcut pentru o zi intreaga de lucru?
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
Loredana080, utilizator
Este corect... fără decizie de reluare nu puteti fi chemată.

Putet sesiza si ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salariu Crysmy Crysmy Pina acum 10 04 2013 se lucreaza cite 10 ore pe zi timp de 5 zile ( in contractul colectiv de munca este cite 8 ore ), de citeva zile ni s-a adus la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru somaj tehnic Silviu Hategan Silviu Hategan Buna ziua.Va rog sa-mi transmiteti ce acte trebuie sa intocmeasca un angajator pentru somajul tehnic al personalului angajat si care este baza legala. Va ... (vezi toată discuția)
Contractul cu o intreprindere ContSters205948 ContSters205948 AM INCHEIAT UN CONTRACT CU O INTREPRINDERE DE PE DATA DE 18-05-2011 PINA PE DATA DE 31-08-2011.DAR PE DATA DE 1-07-2011 SE INCHIDE INTREPRINDEREA DIN CITE SE ... (vezi toată discuția)