avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Testare poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Testare poligraf

O persoană audiata ca si martor poate fi testată poligraf, sau numai un suspect poate fi testat , ambii cu acordul lor
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:21, 26 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspectul poate să fie testat, dar doar dacă este de acord. Dacă nu este de acord, nu poate să fie efectuată această procedură, deoarece nu este considerată o probă, ci este evaluată în coroborare cu celelalte probe administrate.
Dacă se demarează o urmărire penală pentru mărturie mincinoasă împotriva martorului, acesta poate să fie supus testului, dar doar dacă acesta este de acord.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect, a obliga pe cineva sa se supuna testarii cu poligraful este infractiune. Oricine nu-si da personal acordul total voluntar pentru a fi testat nu poate fi testat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor, test poligraf? danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti daca un martor al acuzarii poate fi obligat sa faca testul poligraf la solicitarea reprezentantului inculpatului? (vezi toată discuția)
Intimidarea martorului alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua. As dori sa aud parerea dlor avocati in legatura cu urmatoarea situatie. Intr-un dosar de urmarire penala, invinuitul propune proba cu martori(4 la ... (vezi toată discuția)
Testul poligrafului Mari.an Mari.an de exemplu: Accept testul poligrafului fara ca eu sa fi savarsit vreo fapta si totusi in urma careia sunt suspectat. Daca acuzatorul nu detine alte probe ... (vezi toată discuția)