Avem urmatorul caz:
Administaratorul societati F (Director general al socieatatii) da dispozitie personalului de paza sa nu lase sa intre in incinta societati pe salariatul Grigore.
Acesta, salariatul Grigore, este angajat la societatea F cu contract de munca pe durata nedeterminata si are si o vechine neintrerupta in respectiva societate de peste 25 de ani. Pe intreaga perioada de activitate, salariatul a avut un comportament si o activitate fireasca, normala. Fara abateri disciplinare, concedii, medicale, invoiri, absente nemotivate. Totul a decurs normal, pana cand administratorului "i s-a pus pata".
Ce poate face salariatul in acest caz ? Deoarece:
- ne intrand in societate nu poate ponta cartela de pontaj si nu poate face dovada ca s-a prezentat la serviciu.
Dupa 3 zile de absente (dovedite prin nepontarea cartelei de pontaj, pentru ca portari nu il lasa pe salariatul Grigore sa intre in incinta societati) administratorul dispune pe baza probelor (neprezentarea la serviciu) desfacerea contractului individual de munca pe motive disciplinare.
Repet intrebarea, la care mai aduc o completare: Ce poate face salariatul in acest caz, caror institutii se poate adresa pentru a-si dovedi nevinovatia, cum poate intr-un interval de timp atat de scurt sa isi gaseasca DREPTATEA ?
Buna !Tot ce poate face acel om pt. a-si dovedi nevinovatia , ar fi :sa vina cu cineva de la ITM in control la societate si sa vada ce face acel administrator si cum incalca niste drepturi.
Este adevarat, procedural, cu 2 martori s-ar putea rezolva problema, dar cum sa faci cand pesoanele care sunt de fata il iau pe "nu stiu si n-am vazut" in brate, tot de frica pierderi serviciului ?
Si trebuie tinut cont de faptul ca timpul preseaza.
Este nevoie doar de 3 zile ca adminitratorul sa te impiedice sa ai acces in incinta societati, (prin intermediul personalului care asigura paza societati) dupa care poate desface contractul de munca, avand ca temei legal "absente nemotivate".
Nu scrie nicaieri ca martorii trebuie sa fie salariati. Ar fi fost destul sa se prezinte la munca insotit de doua persoane care astfel ar fi depus marturie ca nu i se permite intrarea in incinta societatii
Absente
comancorinaadelina
Buna seara ,
Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)