Buna seara! In data de 10.04.2020 mi s-a incheiat perioada de supraveghere care a inceput cu doi ani in urma. Datorita situatiei in care ne aflam, nu m-am putut prezenta la Biroul de Probatiune. Printr-o convorbire telefonica mi s-a comunicat ca dosarul se va incheia automat. Nelamuririle mele sunt:
Voi primi o instiintare prin posta atunci cand se va incheia dosarul? Daca da, dupa ce perioada?
In sentinta de condamnare era specificat faptul ca imi este interzis dreptul de a fi ales in autoritatile publice pe o perioada de 2 ani, incepand de la data ramanerii definitive a pedepsei. Avand in vedere ca acesti 2 ani au trecut, pot aplica pentru o functie in autoritatile de stat dupa data incheierii dosarului?
Din cate am inteles, reabilitarea nu se mai poate face la cerere ca in anii trecuti, dar s-ar merita sa incerc totusi asta avand in vedere ca fapta comisa nu a avut urmari grave(conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice) si ca toate conditiile impuse au fost respectate/incheiate imediat dupa ramanerea definitive a sentintei?
Daca voi scoate cazierul de la politie acum, dupa ce perioada de supraveghere s-a incheiat, va fi acesta diferit fata de cel din timpul supravegherii? Il voi putea folosi fara probleme intr-un dosar personal?
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru eventualele raspunsuri!