avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

a fost prins conducand fara permis si cu alcolemie.
I sa intocmit dosar penal si dupa 6 ani a fost judecat iar sentita definitiva a fost de 8 luni cu suspendare si 4 ani este sub supraveghere.
am 2 intrebari
-daca vrea sa scoata cazier pt a se angaja ca agent de paza cazierul ii apare patat?
- daca vrea sa dea examen pentru carnet de conducere dupa cat timp are voie?
mentionez ca este la prima abatere(si ultima):sorry:
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:39, 29 Martie 2011
Da, cazierul va fi ,,patat" pana la data la care se termina perioada de supraveghere.La acel moment el va fi reabilitat , daca va indeplini toate conditiile impuse pe perioada supravegherii.
Pentru a obtine un permis este necesar sa treacas un an de la data ramanerii definitive a hot. de condamnare.
1. da, apare in cazier pana la reabilitarea de drept - in speta, 4 ani si 8 luni.
2. un an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare.
Termenul de incercare in cazul suspendarii sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga in interval de timp stabilit de instanta intre 2- 5 ani.
Daca datele dvs. sunt corecte, atunci termenul de incercare in acest caz este de 4 ani si 8 luni, de la data ramanerii definitive de condamnare, perioada in care pedeapsa va figura in cazier.
Daca in acest interval de timp, persoana condamnata nu va savarsi o alta infractiune si nici nu se va dispune revocarea suspendarii pedepsei sub supraveghere in conditiile art 83 si 84 c.pen., la expirarea acestui termen va fi reabilitata de drept.
In privinta permisului- acesta se va putea prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnari, dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87. - (1) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool Anna-Marria Anna-Marria Buna seara! Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi! In 30.11. 2007 parintii mei au avut un ... (vezi toată discuția)
Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o infractiune raman cu cazier? eu45ani eu45ani daca primesc o pedeapsa cu suspendare ptr. o infractiune ptr. conducere sub influenta alcoolului raman cu cazier ptr. totdeauna sau se prescrie dupa un anumit ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept gri88 gri88 Buna ziua, Acum 5 ani am condus cu o alcolemie peste limita legala, am fost oprit de politie, si mi-a fost intocmit dosar penal. Acum 3 ani a avut loc ... (vezi toată discuția)