avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea domiciliului la 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea domiciliului la 17 ani

Buna ziua,
As vrea sa intreb daca o minora de 17 ani poate locui singura. Mentionez ca este la dorinta fetei, parintii fiind mult prea stricti cu ea. Lucreaza, se descurca, nu ar fi problema ca nu s ar descurca. E foarte matura in gandire si in fapte. De multe ori mama ii spunea ca de abia asteapta sa implineasca 18 ani si ca atunci va putea sa plece unde vede cu ochii. Intrebarea mea este daca parintii sesizeaza politia (doar sa para niste parinti grijuli) o poate aduce inapoi in ciuda dorintei fetei? Ce drepturi au parintii asupra unui minor care a implinit 17 ani? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
anonim...2111, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:51, 12 Aprilie 2020
Buna ziua,
NU nu o aduce nimeni inapoi.
Din punct de vedere al legii penale raspunde singura de faptele ei in masura in care nu se poate demonstra ca nu a fost lipsita de discernamant.
Cu privire la raspunderea civila, pana implineste 18 ani, raspund parintii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului la 17 ani grigore_pop grigore_pop Buna ziua, As vrea sa intreb daca un minor de 17 ani poate locui singur. Daca parintii sesizeaza politia il pot aduce inapoi in ciuda dorintei fiului? Ce ... (vezi toată discuția)
Buna, as vrea sa va intreb daca o minora care are vârsta de ... Mihaela Florentina Mihaela Florentina Buna, As vrea sa va intreb daca o minora care are vârsta de 16 ani impliniti poate locui singura? Fata locuieste in germania cu familia ei insa ea doreste sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)