avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiuni disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiuni disciplinare

Sunt casiera intr-o primarie comunala si primarul, din considerente politice( am sotul consilier local in opozitie) ma hartuieste zilnic in ultimele doua saptamani, aducandu-mi diverse acuze, pe care eu nu le consider indreptatite.
Unul dintre ex. ar fi ca am tinut anumite persoane la usa caseriei,cca.1/2 ora,si pe care le informasem de ce se intarzie achitarea drepturilor banesti. motivul fiind ca la mine nu ajunsese inca statele de plata, deoarece nu erau semnate si stampilate de d-nul primar.Cum puteam sa achit acelor persoane drepturile banesti, atat timp cat statele de plata nu erau semnate si stampilate? Aveam vre-un temei legal? Precizez ca a semnat cec-ul de ridicare a banilor din trezorerie, insa fara a verifica si semna statele de plata.
Drept consecinta primesc "mustrare scrisa", instiintatrea (ca nu poate fi decizie, prin felul in care este redactata) fiind semnata doar de primar.
Va rog sa-mi spuneti daca este in masura sa decida singura, aceasta sanctiune, fara consultarea consiliului local sau a comisiei de disciplina ( care in primarie nici nu exista), si carui sef ierarhic trebuie sa ma adresez pentru purtarea abuziva de care da dovada in cadrul primariei, fara a apela deocamdata la instantele judecatoresti.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 28lacra , utilizator 20:37, 12 Decembrie 2009
Precizati daca sinteti functionar public sau personal contractual, pentru ca procedurile si legile sint diferite!
Pentru fp actioneaza condul de conduita al fp -legea 7/2004 republicata, iar pentru pc-codul muncii.
Facti o adresa primarului referitor la sanctiunea aplicata urmare a abaterii constate prin care ii aduceti la cunostinta punctual punctul dvs. de vedere.

Puteti face o sesizare la ITM teritorial si la Prefectura in care atrageti atentia asupra comportamentului abuziv al primarului.
Potrivit art.264 alin.1 C.mun., sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
Multumesc pentru raspunsuri!
Sunt persoana contractuala, si vroiam sa stiu daca consiliul local are vre-un cuvant de spus.
Masura sanctionarii poate fi atacata in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia , la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliul.

Alte discuții în legătură

Viceprimar sanctionat = proces Carmen Curelea Carmen Curelea Viceprimarii primesc remuneratie pt functia de ales local detinuta. Daca nu se prezinta la primarie pt asi exercita mandatul, in baza a ce poate fi sanctionat ... (vezi toată discuția)
Schimbare viceprimar nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro viceprimarul poate fi schimbat prin vot deschis prin ridicarea maini (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara atena2009 atena2009 Sunt în casier într-o primarie din mediul rural. De curand am fost pus sa dau o nota explicativa a neincasarilor taxelor si impozitelor în proporţie de ... (vezi toată discuția)