avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este furt de identitate daca folosesc CNPul rudelor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este furt de identitate daca folosesc CNPul rudelor mele decedate pentru a afla date despre viata lor?

Este furt de identitate daca folosesc CNPul rudelor mele decedate pentru a afla date despre viata lor?
Cel mai recent răspuns: Cristian Costin Miloș , Avocat 18:51, 16 Aprilie 2020
Depinde cum urmeaza sa va folositi de CNP ul acestora.
De exemplu daca va adresati cu o cerere unei institutii in numele decedatului, atunci este infractiune.
Dar daca formulati o cerere in numele dvs si solicitati anumite informatii despre persoana respectiva si indicati CNPul acesteia ptr a putea fi identificata mai usor, atunci nu este infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect sa se ceara cnp in procesul de recensamant? alinutza9 alinutza9 Este corect sa se ceara CNP in procesul de recensamant? Exista o lege care sa interzica acest lucru? Sau macar exista o hotarare in care sa se specifice ca ... (vezi toată discuția)
Daca cineva ti-a folosit cnp-ul fara a fi avut un mijloc legal de a il procura, este acesta un caz de furt de identitate? Vreausastiumaimulte Vreausastiumaimulte Daca cineva ti-a folosit CNP-ul fara a fi avut un mijloc legal de a il procura, este acesta un caz de furt de identitate? Dar daca il are de pe un ... (vezi toată discuția)
E legal sa mi se solicite copie color c.i. pentru a retrage bani dintr-un cont pe un sait de pariuri? ContSters206895 ContSters206895 buna ziua!! as avea si eu o intrebare....mi-am facut cont la un site de pariuri...si cand vreau sa retrag bani din contul respectiv imi cere sa faca ... (vezi toată discuția)