avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Creditexpres
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Creditexpres

Buna ziua, am in credit pe care datorita faptului ca sotul a Rama's fara munca nu am reusit sa plates ratele. Iar cu situatia de acum nici nu gaseste loc de munca. Curios e faptul ca ieri am primit mail cu in document oficial, instiintare inchidere credit, in care see mentioneaza ca am achitat creditul in totalitate inclusiv dobanzi,adresa inchidere credit, iar azi primesc sms ca datorita de la ifn ul respectiv a fost preluat de Creditexpres si urmeaza sa fiu dat in judecata. Cum sa procedez, mentionez ca in address de inchidere specifica clar ca eu am achitat creditul Desi nu am facuto.
Nu ați înțeles bine. Probabil scrie că ați achitat parțial creditul. Acum a intervenit scadența anticipată, și IFN-ul a cesionat restul creanței către un recuperator, care o să vă execute silit.
Ba da, am inteles sa va trimit in fotocopy sa vedeti?


Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
Firma de recuperare creanta a preluat creditul. Acesta a fost cesionat. Probabil firma de recuperare creanta a achitat catre firma la care aveati creditul si urmeaza sa se indrepte impotriva dvs. Teoretic, dvs., sunteti cu sold 0 la institutia de creditare cu care ati semnat contractul.
Bun, multumesc de raspuns, si atunci de ce Mia trimis mie adeverinta de incheiere credit in care see mentioneaza ca eu am achitat toata Suma si sa ma intrebe daca vreau in alt credit. Adica mi de pare absurd sa mi dea un document legal, cu mentiunea ca EU am achitat. Adica practic spune ca EU am achitat, si CA pot sa mi dea un alt credit, printrun document legal, si apoii vine o firma sa recupereze ceva ce nu Mai exista legal? Asta nu inteleg , nu ca nu vreau Sami platesc datoriile dar acum suntem intro perioada foarte dificila. Daca ei miau dat la Mana acel document pot face ceva?


Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
Instanțele de judecată nu lucrează în perioada asta, și probabil că va mai dura până ce veți fi executat silit, pentru că recuperatorul trebuie să apeleze la un executor judecătoresc, care la rândul sau trebuie să ceară în instanță încuviințarea de executare silită. Din păcate veți plăti dublu creditul care a rămas restant, pentru că se adaugă acum cheltuieli de executare și în plus este posibil sa vă adauge penalități pentru fiecare zi de întârziere.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri titlu executoriu leusan leusan daca un contract IFN ,pentru care s-a executat silit debitorul pentru,, rate restante ,penalitati si capital ramas de rambursat la contractul cu nr xxxxx\\" , ... (vezi toată discuția)
Poate fi coplatitorul executat silit de recuperator? AIAIOANA AIAIOANA In 2007 sotul meu a facut un credit de nevoi personale la o banca,unde am fost coplatitor.Ramanand fara loc de munca el,nu am mai putut achita,asa ca banca a ... (vezi toată discuția)
Executat silit apoi cesionat mgyom mgyom Salut, Ar dori un raspuns la o intrebare. Am luat un credit auto in 2008 de la o banca pe care dupa un timp nu l-am mai putut plati din motivul ca am fost ... (vezi toată discuția)