avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dosar rca ( refuz plata )
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dosar rca ( refuz plata )

Buna ziua,
In data de 18.03 am avut o dauna cu mașina personală fiind parcata un șofer a lovit partea stânga a masini mele ( far,aripa,bara) sa efectuat amiabila și o video-constatare sau găsit ( far înlocuit , aripa și bara revopsit ) am efectuat reconstatare și am cerut schimbarea aripei și barei fiind avariate la prinderi și strâmbat .. am tot fost respins cu schimbarea lor in procesul de reparație , mi sa cerut o reconstatare la un service autorizat bmw am efectuat-o dar au respins cererea celor de bmw și mi-au dat mail ca dosarul este respins de plata pe motiv :
Articolul 22
1 – Despagubirile se stabilesc dupa depunerea cererii de despagubire de catre persoana prejudiciata sau asigurat, astfel :
c)   prin hotarare judecatoreasca definitiva, in cazul in care nu s-a realizat intelegerea intre parti.

Am cerut regie proprie și mi sa spus ca nu se poate oferi dosarul este refuzat la plata .

Ce trebui sa fac ? Sfaturi va rog
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
Chivu.Bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Chivu.Bogdan , utilizator 18:58, 15 Aprilie 2020
Puteti depune o plangere la ASF si vedeti rezultatul...sau, cum au spus si dumnealor, prin instanta ( si o sa dureze ceva procesul in perioada asta).
Trebuie să vă adresați instanei de judecată.
buna ziua, aveti idee daca cei de la SAL-FIN sunt o solutie ?
Personal, nu cunosc raspunsul.
Dar strica o intrebare?
SAL-FIN este o entitate înființată de ASF pentru soluționarea litigiilor în afara instanțelor de judecată. Pentru a vă adresa acestei entități trebuie să faceți dovada că ați încercat să rezolvați litigiul pe cale amiabilă, de exemplu prin mediere.
Concilierea în cadrul SAL-FIN-ului este gratuită, dar lucrările suplimentare (expertize, traduceri etc) se plătesc.
Am consultat lista conciliatorilor din cadrul SAL-FIN. Există 22 de conciliatori specializați în diverse domenii. Cei din domeniul auto au lucrat în domeniul asigurarilor la diferite societăți de asigurări încă existente sau dispărute. Acest fapt dă naștere la suspiciunea că hotărârea luată va fi în favoarea asiguratorului.. Hotărârea conciliatorului(ilor) este obligatorie și constituie titlu executoriu. Însă hotărârea poate fi atacată la instanța de judecată competentă. Se reia procedura de soluționare a litigiului..
SAL-FIN se laudă în spațiul online că au avut de rezolvat din toate domeniile (nu numai daune auto) un număr de apromea mape 200 de cazuri din toată țara. Această cifră denotă slaba încredere ce este acordată SAL-FIN-ului în rezolvarea corectă a litigiilor.
Părerea mea este să vă adresați direct instanței de judecată, dar decizia vă aparține.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Problema dauna rca - asiguratorul nu vrea sa ia in calcul reconstatarea valeantudor valeantudor Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am avut un accident in aprilie 2016 iar cel care m-a tamponat era asigurat. Am fost la constatare insa ... (vezi toată discuția)
Daună totală după accident auto, probleme cu asigurătorul care a subevaluat mașina mult sub valoarea de piață. o pot evalua altundeva? paaul paaul In data de 17-12-2017 am avut un accident in care un sofer beat a lovit in total 5 masini eu am fost al 3-lea lovit in stanga spate dupa care s-a rotit la ... (vezi toată discuția)
Problema inspector fga Offset Offset Buna ziua. Am o problema delicata cu un inspector FGA (fondul de garantare). In luna iunie am fost accidentat de o persoane care avea asigurare la ... (vezi toată discuția)