avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Protectia femeii insarcinate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Protectia femeii insarcinate

Buna ziua,
Am o fiica si este insarcinata in 6 luni. Ea lucreaza ca si casier la o unitate comerciala. Datorita faptului ca e insarcinata, seful ei ii creaza probleme ( o jicneste, o scoate datoare la bani desi pana acum ceva timp totul a fost in regula) pentru a o determina sa plece de buna voie. Ea nu vrea sa plece pt ca pierde indemnizatia de concediu maternitate. Cum sa procedeze? E foarte stresata si se simte rau de multe ori din aceasta cauza!
Poate sa se apare intr- un fel din punct de vedere legal? Mai pe scurt, poate sa faca o sesizare undeva, la un for superior, legata de comportamentul dansului fata de ea?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:55, 13 Aprilie 2020
Poate depune o sesizare la forurile superioare din cadrul companiei de zile pana la nastere, concediu si la ITM.
Mai poate sa isi ia concedu medical cateva zile si, cand mai are max. 84 de zile pana la nastere, concediu prenatal.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu sarcina RPDiana RPDiana Buna ziua, sunt insarcinata in 3 luni jumatate,. Cand as putea ramane acasa si in cel fel ma influenteaza acest concediu in viitor, la bani si urmatoarele zile ... (vezi toată discuția)
Probleme de serviciu MariaDrF MariaDrF Buna ziua, Am niste probleme la locul de munca. Sunt insarcinata si tot ce mi-am dorit a fost sa stau acasa cat mai rapid pt ca am un job si un colectiv ... (vezi toată discuția)
Medicul de familie nu ma lasa sa intru in prenatal! Mabel Mabel Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta. Sunt insarcinata in 29 de saptamani si vreau sa intru in concediu prenatal insa medicul meu de familie ... (vezi toată discuția)