avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut in urma cu 1 an
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut in urma cu 1 an

Buna ziua,
Pe data de 6 aprilie 2019, o persoana in varsta de 66 ani a fost oprita de catre un agent al Politiei Comunitare, suspectandu-l ca a consumat bauturi alcoolice, a fost dus la sectie si chemat un echipaj de la rutiera pentru a-i lua probe. a iesit 0.41 la etilotest apoi s-au dus la spital si s-au prelevat probe si acolo. Persoana in cauza a platit contravaloare testului pentru a avea rezultatele mai repede, abia dupa 2 luni a avut rezultatul deplasandu-se din proprie initiativa la institutia responsabila sa ridice rezultatele. i s-a comunicat ca rezultatele au fost gata demult insa agentul raspunzator de dosar nu a fost sa le ridice. rezultatul a fost de 0.81 mg/l alcool pur în sânge. Pentru ca nu a fost chemat nici la sediul Politiei si nici la Procuratura a depus o sesizare la procuratura sa i se comunice stadiul dosarului, iar raspunsul a fost ca dosarul nu a ajuns la procuratura sa intrebe la politie, la sediul politiei dupa ce l-au trimis la politia locala iar cei de acolo l-au trimis inapoi la politia circulatie i-au confirmat ca dosarul este la ei si ca trebuie sa mearga acasa sa astepte sa fie chemat de procuror, pe 6 aprilie s-a implinit 1 an. Ce se poate face in cazul acesta pentru a avea o decizie a avea o decizie intr-un fel sau altul? Multumesc.
Nu are inca calitate in dosar?
nu stiu....persoanei respective nu i s-a transmis si nici nu a intrebat.
De unde stie rezultatul probelor biologice?
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Am intrebat si mi s-a transmis ca in urma depunerii a 3 petitii la politia circulatie i s-a inmanat un proces verbal pe data de 23 septembrie, dupa 5 luni, in care era trecut rezultatul testului si calitatea de suspect. Mentionez ca s-a luat legatura cu un avocat local care i-a transmis sa astepte, insa a trecut 1 an si nu se intrevede nici-o rezolutie.

Alte discuții în legătură

Judecat în două dosare penale. care sunt șansele la pedeapsa cu suspendare? BlueFeather BlueFeather Buna ziua. In luna martie 2017 am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. La sange mi-a iesit 1.80 la prima proba ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie dupa apa de gura listerine. Wanzer Wanzer Buna ziua! Vreau sa va povestesc o intamplare mai putin obisnuita. Am fost oprit de agentii de politie (deplasandu-ma cu autoturismul personal), pt. un control ... (vezi toată discuția)
Anulare permis conducere flaviu-valentin flaviu-valentin am fost oprit de o patrula de politie in luna septembrie deoarece am avut o alcolemie de 0,8 in aerul expirat am fost dus la recoltare de probe biologice ... (vezi toată discuția)