avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anulare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anulare permis conducere

am fost oprit de o patrula de politie in luna septembrie
deoarece am avut o alcolemie de 0,8 in aerul expirat am fost dus la recoltare de probe biologice ...
si pana azi nu am primit nici o instiintare nimic
cum aflu si eu ce se intampla???
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:21, 17 Februarie 2011
Mergeti la Parchetul de pe langa Judecatoria unde ati fost depistat in trafic si solicitati sa va comunice care este stadiul dosarului si care este organul de cercetare ce il instrumenteaza.
Conducătorul de autovehicul este insotit de politistul rutier la cea mai apropiata institutie medicala autorizata sau institutie medico-legala pentru a i se recolta probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei,daca prin testarea cu un mijloctehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic s-a constatat ca valoarea concentratiei alcoolice este mai mare de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.Dupa recoltarea probelor biologice,politistul rutier retine permisul de conducere si elibereaza dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.Daca pe baza probelor biologice recoltate se va stabili o concentratie alcoolica mai mare de 0,80 mg/l se va intocmi dosar penal cf.art.87 alin.(1) din OUG nr.195/2002 mod.si compl..O sa luati la cunostinta de rezultat doar daca vi se stabileste in sarcină o raspundere penala,deoarece trebuie sa fiti chemat la audiere.
si cat dureaza pana sunt chemat la audieri?
Nu exista un termen precis stabilit de lege,fosoindu-se sitagma de "termen rezonabil"
Va pot arata insa ca, cercetarile penale in astfel de cazuri in functie de unitatile de politie si de parchet,avand in vedere afluxul de dosare,dureaza intre 6 luni si 1 an.
si cand voi primi sentinta se va tine cont de perioada asta???
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
flaviu-valentin, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis suspendat lucyboy lucyboy Buna ziua. In ziua de 14. nov. 2009 am fost oprit in trafic de catre politia rutiera ( era un singur agent) si am fost avut 0,55 in aerul expirat, mi sau ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului kokolyko kokolyko Buna seara, In data de 01.01.2011, la ora 5.00 am fost depistat de un echipaj al politiei rutiere, iar la testare a reiesit o valoare de 0.44 mg alcol pur ... (vezi toată discuția)