avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

Buna ziua. In ziua de 14. nov. 2009 am fost oprit in trafic de catre politia rutiera ( era un singur agent) si am fost avut 0,55 in aerul expirat, mi sau recoltat 2 probe de sange.
Problema mea este ca de atunci au trecut 6 luni si nu se solutioneaza cazul in nici un fel. Nu am fost chemat nici la procuror, nu mi sa trimis nici o instiintare, nu se intampla nimic. Ce pot sa fac? sangele recoltat nu se altereaza dupa trecerea unei anumite perioade de timp? As dorii sfatul dumneavoastra. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:08, 14 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Pe mine politistul ma oprit de 2-3 ori pe drum zicandu-mi sa merg sa platesc analizele de sange la IML (lucru care nu l-am facut deoarece nu mi se pare firesc). De asemenea m-am interesat la procuratura si acolo nu exista dosarul meu, in registu e trecut doar numele si atat...e posibil sa fi trimis procuratura inapoi dosarul din anumite motive?
In general in urma recoltarii probelor biologice,valoarea alcoolemiei se dubleaza.
In mod aparoape sigur vi se va intocmi dosar penal pentru conducere pe drumurile publice cu o alcoolemie ,mai mare de 0,80 g./l. aer expriat,fapta prev.de art.87 al.1 din OUG nr.195/2002 si sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5ani.
Durata mai mare a cercetarilor se datoreaza afluxului de cauze si lipsei de personal.
In functie de conduita dvs.in timpul cercetarilor(recunoastere a faptei)de o serie de situatiicum ar fi faptul ca sunteti sau nu infractor primar,de probele administrate,puteti obtine o pedeapsa minima cu suspendarea executarii conf.art.81 c.pen.
Interventie moderator Am rugamintea sa reveniti cu problema dvs. in continuarea aceluiasi topic. Multumesc!

Gabriela Pintea

lucyboy a scris:
Revin cu problema permisului meu de conducere. Acum 8 luni am fost oprit si am avut 0,55 in aerul expirat de atunci nu am mai primit nimic in ceea ce priveste dosarul meu. M-am interesat la tribunal si nu exista dosarul meu acolo. Dosarul e blocat la politie. La IML m-am interesat care e situatia si mi-au zis ca nu se dau rezultatele decat dupa ce platesc analizele de sange. Exista o lege care sa prevada acest lucru? Ce pot sa fac?


rares85 a raspuns:
Normal analizele trebuie platite de catre stat(politia rutiera) dar avand in vedere ca ei tot aduc motivul ca nu exista fonduri,ar fi bine sa le platesti tu suma e in jur de 150 lei,altfel risti sa astepti destul de mult pana vor plati si ti se v-a lungi perioada de cercetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri recalculare alcoolemie costincoman costincoman Salut, Asa cum spuneam intr-un post anterior, am fost prins la un filtru cu 0,41 in aerul expirat. Prima proba de sange s-a recoltat dupa 30 minute si a ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan adrian08 adrian08 Buna ziua! In data de 04.12.2010 am fost depistat cu o alcolemie in aerul expirat de 0,57.Mi-a fost recoltata proba de sange la IML refuzand a doua proba de ... (vezi toată discuția)
Refuzul recoltarii probelor biologice mekles mekles am fost oprit de un echipaj de politie in care se aflau 2 agentii m-i sa solicitat oprirea masini apoi aktele.m-au pus sa suflu in alcooltest am avut o ... (vezi toată discuția)