avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc

Buna ziua ! As vrea sa stiu contractul de muncă pentru crestere copil este suspendat in revisal pana la varsta de 2 ani a copilului?in cazul meu copil născut la 21.01.2019 ?as vrea sa stiu daca pentru ultima luna din concediu,tatăl beneficiaza de indemnizație,ar trebui sa-mi fac cerere de concediu fara plata sau pot să-mi fac doar cerere de revenire cu data de 22.01.2021?Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 13 Aprilie 2020
Intr-adevar, suspendarea contractului de muncă pentru concediu pentru cresterea copilului se opereaza in REVISAL.

Daca ati mentionat acordarea CCC pana la data de 21.01.2021 , atunci este supendat pena la aceasta data.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In aceste conditii, mama persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil, luna tatalui Andreea27.91 Andreea27.91 Buna ziua! Daca tatal nu si ia luna de concediu de crestere, poate beneficia tot mama de indemnizatie?(Mama nu se va intiarce la munca).Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua, momentan sunt in ccc , copilul implineste varsta de ... Maria Andreea Maria Maria Andreea Maria Buna ziua, momentan sunt in CCC , copilul implineste varsta de 2 ani pe 2 martie, cand trebuie sa reîncep activitatea la locul de munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Un angajat are cim suspendat pentru creștere copil un an și ... econo econo Un angajat (tatăl) are cim suspendat pentru creștere copil un an și 11 luni. Își poate prelungi suspendarea cu încă o lună pana face copilul 2 ani ? (vezi toată discuția)