avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... factura si chitanta fara contract comision
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

factura si chitanta fara contract comision

Este in regula daca pentru o incasare de tip comision, se intocmeste factura + chitanta, fara contractul de comision?
Cel mai recent răspuns: Guest124 , utilizator 17:52, 14 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Factura insusita prin semnătură de ambele părți are forță contractuală.
Pentru a produce efecte juridice civile, manifestarea de voinţă nu trebuie să îmbrace o formă specială.
Aveți in vedere și dispozitiile art. 1240 Cod Civil, “Vointa de a contracta poate fi exprimata verbal sau in scris. Vointa poate fi manifestata si printr-un comportament care, potrivit legii, conventiei partilor, practicilor statornice intre aceasta sau uzantelor, nu lasa nicio indoiala asupra intentiei de a produce efectele juridice corespunzatoare.”
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc pentru raspuns, foarte exact si prompt
Toate cele bune!
Multumesc pentru raspuns, foarte exact si prompt
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat pentru sediul ong Praipan Praipan Buna ziua! In ceea ce priveste contractul de comodat pentru sediul ong-ului, cum poate fi el incheiat intre comodant si ONG, daca ONG-ul nu are personalitate ... (vezi toată discuția)
Acordul verbal egal semnatura? alinarms alinarms Mi s-a spus de curand cand am incercat sa inchei un contract la o retea de telefonie ca acordul meu verbal este egal cu semnatura.Dar presupun ca nu acelasi ... (vezi toată discuția)
Este valabil contractul de vanzare cumparare tiparit pe verso factura? ddianna ddianna Buna ziua, In cazul unei firme de distributie produse alimentare, pe spatele fiecarei facturi, este tiparit un contract de vanzare cumparare.Pe factura se ... (vezi toată discuția)