avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Amortizare deductibila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Amortizare deductibila

In cazul unui autoturism cumparat in leasing cu amortizare lunara de 6000 lei se poate deduce integral amortizarea lunara (sa nu se deduca doar 1500 lei) in cazul in care este folosit de un agent de vanzari?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:37, 15 Aprilie 2020
Da, la art. 28 alin (14) din Codul fiscal (cel referitor la amortiz fiscala) se specifica ca sunt exceptate situațiile în care mijloacele de transport respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

...
b) vehiculele utilizate de agenții de vânzări și de achiziții, precum și pentru test drive și pentru demonstrații;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate amortizare pentru autoturismul directorului de vanzari vgajdos vgajdos Amortizarea pentru autoturismul directorului de vanzari este deductibila integral, in proportie de 100 %, in cazul in care amortizarea lunara este mai mare de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli auto 100% GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Va deranjez cu o speta frecvent intalnita si cu interpretare ambigua, cel putin pentru mine. Nu imi este foarte clar daca pentru o masina care ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturisme beinaz a beinaz a In cazul in care avem un ML si este utilizat in scopul activitatii economice pentru deplasari la punctele de lucru, banca , vama, autoritati fiscale, ... (vezi toată discuția)