Ma aflu in situatia urmatoare:
Am fost angajată la o societate de stat cu norma intreaga de munca pana in aprilie( CIM pe perioada nedeterminata). Pentru anul 2020 am dreptul la 6 zile de concediu de odihna din care am efectuat 2 zile. Din aprilie norma intreaga s-a transformat în norma parțială de munca de 2 ore.
În situația data, pot cere plata celor 4 zile de concediu efectuate? Ele ar fi aferente unui program cu norma intreaga de munca.
Multumesc frumos!
Cele 4 zile cred ca sunt neefectuate iar nu efectuate, asa cum ziceti.
Da, daca conducerea accepta sa efectuati cele 4 zile de concediu de odihna, acestea se vor plati conform venitului obtinut anterior, cu norma intreaga. Insa, cred ca nici ei nu sunt atat de prosti sa va aprobe cererea (nicio lege nu-i obliga la asta).
De aceea se face programarea concediilor la inceput de an. Nu se poate lua concediul de odihna atunci cand vrea fiecare ci trebuie un acord in acest sens.
Schimbarea normei de munca nu schimba si numarul de zile de co la care aveti dreptul. Compensarea in bani a co neefectuat nu se poate face decat la incetarea contractului de munca.
Concediu neefectuat
Gabi H
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea situatie : la incetare CIM conf codul muncii art 141 (4) \"compensarea in bani a CO neefectuat ... (vezi toată discuția)