avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna în cazul schimbării normei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna în cazul schimbării normei de munca

Buna seara,

Ma aflu in situatia urmatoare:
Am fost angajată la o societate de stat cu norma intreaga de munca pana in aprilie( CIM pe perioada nedeterminata). Pentru anul 2020 am dreptul la 6 zile de concediu de odihna din care am efectuat 2 zile. Din aprilie norma intreaga s-a transformat în norma parțială de munca de 2 ore.
În situația data, pot cere plata celor 4 zile de concediu efectuate? Ele ar fi aferente unui program cu norma intreaga de munca.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: MINOKA HR , Consultant resurse umane 12:50, 21 Aprilie 2020
Cele 4 zile cred ca sunt neefectuate iar nu efectuate, asa cum ziceti.

Da, daca conducerea accepta sa efectuati cele 4 zile de concediu de odihna, acestea se vor plati conform venitului obtinut anterior, cu norma intreaga. Insa, cred ca nici ei nu sunt atat de prosti sa va aprobe cererea (nicio lege nu-i obliga la asta).

De aceea se face programarea concediilor la inceput de an. Nu se poate lua concediul de odihna atunci cand vrea fiecare ci trebuie un acord in acest sens.
Durata timpului de munca nu afecteaza concediul de odihna.

Compensarea in bani a zilelor de CO neefectiate este posibila numai in situatia incetarii contractului individual de munca.
Schimbarea normei de munca nu schimba si numarul de zile de co la care aveti dreptul. Compensarea in bani a co neefectuat nu se poate face decat la incetarea contractului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile co nefectuate pe anul 2009 in cazul desfacerii cmi nairam63 nairam63 Buna, Am si eu o neclaritate. Atunci cand se desface contractul de munca unui angajat, angajat care nu si-a efectuat zilele de concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat Gabi H Gabi H Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea situatie : la incetare CIM conf codul muncii art 141 (4) \"compensarea in bani a CO neefectuat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu daca sotul meu, profesor, are dreptul la banii de vacanta pentru anul 2013. Conditiile pentru care va intreb sunt urmatoarele: pana in 19 ... (vezi toată discuția)