avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna seara. Avem cu sotia o casa care a fost a ei si a fostului sot.. Dupa casatoria mea cu sotia, am cumparat partea fostului sot din casa. Acum in acte suntem ambii proprietari. Cum se va impartii casa in caz de divort?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:04, 15 Aprilie 2020
Buna seara,
Dupa cotele din actul de proprietate.
probabil ca aveti o proprietate in devalmasie, nu aveti o cota determinata, teoretic, aveti un sfert din casa, practic, daca nu va intelegeti cu cotia in cazul unui partaj, veti solicita in instanta o cota - care credeti dvs ca reflecta contributia dvs, va trebui sa si probati .
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț fără partaj: poate soțul care a rămas în imobil să îl folosească împreună cu altcineva? Isabela16 Isabela16 Daca sotii au divortat sotia nu locuieste in imobilul comun, sotul(fostul) poate locuii in acea casa cu alta femeie, partajul neavand loc? (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri dupa divort bobbymiron bobbymiron Dupa aprox 1 an de la casatoarie am cumparat un apartament din banii primiti de la sora mea ,iar acum,dupa divort ,fosta sotie are pretentia la 50 procente ... (vezi toată discuția)