avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... rog urgent lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

rog urgent lamurire

lucrez in sistemul sanitar de stat. menagerul ne-a solicitat sa semnam o varianta pentru reducerea cheltuielilor conform legii 329/2009. nu am semnat nici o hartie. in alta sedinta cind a vazut ca nu semneaza nimeni ni se comunica ca pe luna noiembrie avem 3 zile pe care le vom lucra dar nu vom primi bani pentru acele zile iar incepand cu luna ianuaire 2010 avem posibilitatea sa le luam ca zile libere care ne vor fi platite. cind am primit fluturasul de fapt am constatat ca mi s-a redus venitul brut cu 15,5 %. eu trag concluzia ca acea reducere de cheltuieli nu s-a facut pentru 3 zile pentru luna noiembrie ci s-a facut pentru intreg venitul pe luna.
INTREBARE
1. S-A PROCEDAT CORECT?
2 DACA NU S-A PROCEDAT CORECT VA ROG SA-MI COMUNICATI MODALITATEA DE A RECUPERA VALOAREA CUVENITA SALARIALA.
Mai mentionez ca sunt intretinator de familie, ca am o fiica studenta care este si bolnava (hepatita B) si nu am alta sursa de venituri.
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 16:45, 15 Decembrie 2009
Orientativ 1943 lei brut (cu 247 lei mai putin ca intr-o luna normala). Asta daca se aplica reducerea de 15.5%.
Vi s-a facut calculul in functie de cifrele date de dvs. Daca sunt corecte, suma orientativa este sigura.
Citez : salar de incadrare 1368, spor vechime 25 %, spor urgenta 15 %, spor stabilitate 11 %, spor conditii deosebite (lucrez in laborator) 7 %, sunt intretinator de familie avind un copil student, in luna noembrie am lucrat toate posturile respectiv 20 de posturi.

In speta, salariul brut ar fi de 2161 lei la care se aplica reducerea de 15,5% ceea ce inseamna 1826 lei brut echivalent cu un net de 1315 lei ... nu stiu daca este bine calculul .. poate un coleg contabil sa va faca acest calcul mai bine :)
Calculul este bun(avand in vedere proprietatile aritmetice) dar nu explicit.
Avand un salar de 1368, in caz de reducere cu 15,5% vom avea un salar brut de 1156 la care se aplica toate sporurile rezultand, asa cum a aratat d-nul freeelis, un salar brut de 1826 din care se scade impozitul si contributiile (daca 32,5% mai este de actualitate va rezulta un salar net de 1232 RON).
va multumesc
cei de la contabilitatea din unitate nu stiu nimic daca mergi sa ii intrebi pentru ca nu fac nici un calcul ci folosesc soft de calcularea salariilor.
vad ca nimeni nu intelege: fratilor pe luna noiembrie sunt doar 13 zile sub incidenta noii legii restul de 7 zile sunt pe vechea lege. de ce se aplica 15,5 % si nu 9,81 % ?????

Alte discuții în legătură

Legea 329/2009 - zile libere neplatite camelusa camelusa Azi intra in vigoare Legea 329/2009. Referitor la zilele libere neplatite (art. 10) eu interpretez asa: - se aplica doar pentru lunile noiembrie si ... (vezi toată discuția)
Mãsuri luate de ministerul educaþiei în vederea aplicãrii legii 329/2009 iuvri iuvri Buna ziua. Va rog sa comentati legalitatea si eventual modalitatea de contestare in instanta a urmatoarelor masuti luate de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Reducere cheltuieli de personal cu 15.5 % lyou lyou Buna ziua Pentru drepturile salariale restante se calculeaza diminuare de salar cu 15.5 % pentru luna noiembrie? (vezi toată discuția)