avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere?

Buna ziua! Ce se intampla daca i am încredințat cuiva un telefon personal iar acea persoana mi a băgat telefonul la amanet ,eu stiind de toate astea si fiind de acord,se mai considera abuz de incredere? Eu nu credeam ca persoana efectiv mi l va vinde ci ca mi l va recupera ,Nu ca isi va însuși banii de parca era bunul lui. Specific ca telefonul l a vândut pe numele sau iar banii nu mi i a dat si telefonul s a vândut altcuiva. Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: GabrielFlorian11 , utilizator 14:07, 18 Aprilie 2020
Nu este abuz de incredere, ptr ca ai fost de acord. De fapt, in situatia expusa, vorbim de un mandat.
Il dai in judecata si ceri sa il oblige sa iti plateasca valoarea de piata a telefonului.

Cristian Costin Milos a scris:

Nu este abuz de incredere, ptr ca ai fost de acord. De fapt, in situatia expusa, vorbim de un mandat.
Il dai in judecata si ceri sa il oblige sa iti plateasca valoarea de piata a telefonului.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere DanCristian199 DanCristian199 I am dat o brățară de aur unui amic iar acesta a băgat o la amanet fără să o recupereze,între timp s a vândut iar acesta nu mi a dat banii pe ... (vezi toată discuția)
Cu incredere am jmprumutat o brățară de aur DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua! Am împrumutat cuiva o brățară de valoare monetară și sentimentală sa se foloseasca de ea si sa mi o înapoieze,nu sa si o însușească sau ... (vezi toată discuția)
Furt telefon mariusbt1 mariusbt1 mergi pe strada si te opreste o persoana spunandu-ti sa ai dai putin telefonul sa dea un beep cuiva deoarece are o problema urgenta.ai dai telefonul sa dea ... (vezi toată discuția)