Bună ziua! În urmă cu 8-9, am fost proprietara unui autoturism, pe care nu l-am folosit eu, pe vremea aceea fiind minoră. În urma utilizării autoturismului de către persoana respectiva am primit foarte multe amenzi de la CNADNR, care nu au fost plătite, ajungându-se la executare silită. Din 2019 am primit prima poprire pe salariu de la Primărie, iar acum cea de-a 2-a poprire de la CNADNR. Cum pot dovedi că nu am condus eu acea mașină, de ce am primit două popriri și cum pot scăpa de ele dacă nu eu am fost conducătorul autoturismului? Mulțumesc!
In momentul de fata avand in vedere ca nu mai sunteti in termen pentru exercitarea contestatiei la executare, puteti sa formulati o actiune in regres impotriva conducatorului autovehiculului. Dovediti in cadrul actiunii respective faptul ca el a condus autoturismul si solicitati obligarea acestuia la plata daunelor materiale cauzate dumneavoastra ca urmare a folosirii in mod corespunzator a autovehiculului, prin nerespectarea prevederilor legale din materia circulatiei pe drumurile publice.
Practic la acest moment este tardiv sa formulati contestație la executare,puteati formula în termen de 15 zile de la data la cate ati aflat de existenta popririi.Singura soluție este sa va judecati cu utilizatorul autoturismului pt a recupera sumele respective.
In momentul in care ati primit acele procese verbale de constatare a contraventiei, trebuia sa depuneti actiune in instanta. Nici macar contestatia la executare nu v-ar fi ajutat acum, pentru ca ar fi invocat faptul ca puteati ataca acele procese verbale printr-o alta actiune. Este bine, daca mai primiti astfel de inscrisuri, sa nu ramaneti in pasivitate si sa analizati optiunile in acel moment.
Acum, va ramane intr-adevar posibilitatea unei actiuni in regres.
Executare silita
cel_duma
Buna ziua,
In anul 2011 am cumparat de la o fam.o casa care a fost gajata la BCR pentru un imprumut, am platitavansul cuvenit catre ei, si am preluat plata ... (vezi toată discuția)