avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot obtine un raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot obtine un raspuns

Am lucrat pana in luna mai 2009 la o firma particulara.
La 1 iunie am intrat in prenatal am nascut la sfarsitul lui iulie dupa carea am intrat in 42 zile de postnatal.Toata aceasta perioada nu am fost platita de firma desi la aceasta au fost depuse toate concediile medicale pentru prenatal si post natal sub moticatia ca CAS nu a virat banii.
Am luat legatura cu functionarii CAS si mia confirmat faptul ca la inceputul lunii Decembrie 2009 banii au fost virati in contul firmei, patronul refuzand plata acestora de aceasta data sub motivatia ca contul sau este blocat
Intrebare ----ce pot face pentru recuperarea banilor,ce actiune pot depune in instanta si daca costurile pentru angajarea unuiaparator vor fi platite de mine sau de patron ca cheltuieli de judecata
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:38, 12 Decembrie 2009
Daca angajatorul nu va plateste de buna voie concediile aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata pentru recuperarea acestor sume. Fiind un litigiu de munca, competenta apartine Tribunalului din resedinta de judet, iar actiunea este scutita de plata taxei de timbru si timbru judiciar.
Daca va luati avocat, onorariul platit acestuia il recuperati de la angajator sub forma cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal biancasb biancasb din cata stiu eu pe perioada concediului prenatal si post-natal te plateste patronul de unde lucrezi si iti da 85% din salar, dar daca patronul refuza sa ma ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa plateasca concediul de maternitate GAGI GAGI Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in data de 06.05.2011 am nascut un baietel iar din data de 17.06.2011 am intrat in concediul pentru ... (vezi toată discuția)
Refuzul recursului hotarire irevocabila benyn2005 benyn2005 am fost angajat si am iesit in concediul de copil si patronul a refuzat sami dea ultimul salariu eu la dat in judecata mia dat bani si procesul la terminare ... (vezi toată discuția)