avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

din cata stiu eu pe perioada concediului prenatal si post-natal te plateste patronul de unde lucrezi si iti da 85% din salar, dar daca patronul refuza sa ma plateasca pana nu-i vin bani de la CAS ce pot face.Si daca puteti sa ma puneti la curent cu legile care ma protejeaza in privinta concediului si nu numai, pentru ca sa stiu mai multe ca sa nu am probleme cu patronul,
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 22:42, 25 Ianuarie 2010
Prenatalul si post-natalul sunt platite de catre stat prin CAS,legea nui permite patronului sa nu acorde salariul de prenatal,iar in cazul post-natalului acesta va venii prin posta si vor fi virati de catre stat automat,deci nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Pentru mai multe informatii verificati si Legea nr. 257/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine un raspuns Canon01 Canon01 Am lucrat pana in luna mai 2009 la o firma particulara. La 1 iunie am intrat in prenatal am nascut la sfarsitul lui iulie dupa carea am intrat in 42 zile de ... (vezi toată discuția)
Pot primi cei 85 % din salar in prenatal si postnatal? Ionela- Monica Ionela- Monica Buna ziua, Am si eu o nelamurire in legatura cu concediul medical pre si post natal. Am lucrat la o firma in comert pana la 1.01.2010, dupa care aceasta s-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate pfa cand intru in pre natal/post natal? florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am fost in somaj,intre timp mi-am facut un PFA (am continuitate dupa somaj,perioada nu este intrerupta). 1.Ma intereseaza daca intru in ... (vezi toată discuția)