avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Viitorii magistrati
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Viitorii magistrati

O persoana care doreste sa devina judecator poate avea rude cu dosar penal/cazier?
Cel mai recent răspuns: dislexic , utilizator 02:32, 18 Decembrie 2009
Legea nu prevede nici o incompatibilitate de acest fel.
In prezent pt a accede in magistratura se solicita persoanei sa aiba cazierul curat si o buna reputatie.
Procedura in care se solicita si date despre rude mai este in vigoare la angajarea in politie/politia de frontiera/vama s.a.
simoname a scris:

O persoana care doreste sa devina judecator poate avea rude cu dosar penal/cazier?

Poate avea .. legea nu conditioneaza ca pentru a deveni magistrat trebuie sa ai rude cu cazierul curat.
hehe, conditia asta se cerea pe vremuri prin unele state europene, dar s-a renuntat la ea (avand in vedere principiul raspunderii persoanale).

in Romania, o asemenea conditie se cerea pentru a intra in structurile serviciilor secrete si in armata(doar de acestea stiu); in prezent, nu mai exista o asemenea conditie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept vs examenul de primire in barou ca avocat stagiar?? marduk marduk O persoana condamnata pentru o infractiune cu intentie(minor 16 ani la data comiterii faptei),reabilitat de drept, poate participa la examenul de intrare in ... (vezi toată discuția)
Sotul este fost detinut, iar sotia viitor magistrat. este posibil? ContSters244135 ContSters244135 Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de incompatibilitatile magistratilor. intr-o familie, sotul a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru jaf ... (vezi toată discuția)
Buna reputatie - admitere Mihai 465 Mihai 465 Discutam cu un cunoscut, in prezent consilier juridic, despre admitere si imi pune urmatoarea intrebare: poate deveni magistrat (concursul de 5 ani) daca cu ... (vezi toată discuția)