avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri și executare ulterioara
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri și executare ulterioara

Bună ziua, domnul Mark are poprire pe salariu în urma unui proces penal. Plătește de 15 ani. Când s-a căsătorit, plătea deja popririle și s-a mutat în casa proprietate particulara cumpărată de soție înainte de a se căsători. Împreună, au cumpărat o căsuța la țară, în plus el a cumpărat și casa părintească de la părinții lui, înainte de a se căsători. Astea fiind faptele, rog spuneți-ne, în cazul în care Mark nu mai poate plăti popririle lunare, va fi el executat silit? Ce bunuri îi pot lua? Cum se poate apară familia DC Marc a murit între timp? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: mymy10 , utilizator 19:46, 15 Aprilie 2020
Buna ziua,
Executorul poate vinde proprietatile sau cote de proprietate ce apartin domnului daca acesta nu mai poate plati sau decedeaza si nu preia altcineva bunurile dumnealui ( sub forma de mostenire) si plateste in continuare datoria.
Poate întra și în casa soției pentru ca au avut anumite bunuri în timpul căsătoriei? Aparatura, aragaz..... Majoritatea erau deja cumpărate dinainte de căsătorie, de către soție.
Iar acea casa de la tara sau alte bunuri nu se ia în considerare sa să rămână ceva și pentru copii și soție?
Soția nu poate fi executata silit pe bunurile proprii pentru datoriile soțului. Bunurile lăsate moștenire de debitor vor fi executate silit în limita de până la îndestularea creditorului.
Va rog, pentru căsuța de la țară făcută pe numele am ilor soți, o pot lua pe toată, sau au în vedere ca o parte e a soțului, o parte a soției și una a copilului?

Alte discuții în legătură

Urgent!!! - somatie executare silita IlincaPopa IlincaPopa Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. In urma cu 7 ani (2006) am facut un credit de nevoi personale pe care l-am refinantat in urma cu 5 ... (vezi toată discuția)
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri sotie angelaang angelaang Va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare; – Executorul poate pune sechestru sau ma poate executa silit daca sotul meu in urma unui delict este ... (vezi toată discuția)