avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Zile libere sau somaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Zile libere sau somaj tehnic

Sunt un parinte care beneficiaza de zilele libere pentru a avea grija de copilul meu în baza Legii nr. 19/2020.Starea de urgenta s-a prelungit pana pe 14 mai.Daca firma unde lucrez vrea sa trimita oamenii in somaj tehnic din 20.04 .2020 eu voi beneficia de zilele libere platite cu 75% conform Legii nr. 19/2020 sau voi intra si eu in somaj tehnic?Stiu ca e acelasi procent si la somajul tehnic.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 15 Aprilie 2020
Depinde angajatorul dvs , daca va emite decizie si pentru dvs sau nu ... totul este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 19/2020: ce se întâmplă când mama e acasă pentru îngrijire copil, iar soțul intră, ulterior, în șomaj tehnic? Burtea mariana Burtea mariana Este legal ca intr.o familie mama sa ramana acasa pt supraveghere copil 75%pt inchiderea scolilor,ca mai apoi sotului sa i se închida fabrica si sa fie dat in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza legea 19/2020 gabrielle_24 gabrielle_24 Bună ziua, Ma aflu in urmatoarea situație: am inaintat ieri catre angajator cererea de acordare a zilelor libere pentru parinti, conform legii nr.19/2020 ... (vezi toată discuția)
Majorare 75% pentru personalul mai Mariusik84 Mariusik84 Buna seara! Practic ce inseamna majorare cu 75% pentru personalul MAI care nu poate sta acasa cu copiii? Multumesc! (vezi toată discuția)