Am varsta de 17 ani si 4 luni. Am o relatie foarte proasta cu parintii mei inca de acum 12 ani cand au inceput formele de bullying din partea lor. Ma descurajează, au limbaj neadecvat cu mine, ma agreseaza fizic si verbal. Sunt cu un baiat de aproximativ un an și mă ajută cu ce poate să pot trece peste momentele acestea mai ales ca am ajuns sa am nevoie si de un psiholog scolar. Vreau sa ma mut la parintii prietenului meu, acestia mai au in grija inca un copil, ruda cu acestia si au conditiile necesare pentru a-mi continua scoala si a creste intr-un mediu prielnic dezvoltarii mele ca om. Vreau sa imi spuneti ce masuri pot lua pentru a putea pleca pe o cale legala si fara ca parintii mei sa ma poata lua inapoi pana la implinirea varstei de 18 ani? Ei mă pot lua inapoi impotriva vointei mele? Eu implinesc 18 ani tocmai in luna decembrie si avand in vedere ca am probleme cu inima si plang.. mi se agraveaza pe zi ce trece. Tatal meu consum alcool aproape zilnic si este violent cu mine doar pentru ca mama sustine ca din cauza mea ei se cearta. Va rog frumos sa imi dati un sfat care sa ma ajuta sa stiu ce pot sa fac sa plec de aici, stau de 17 ani in aceeasi situatie si parintilor nici nu le pasa de problemele mele de sanatate : tahicardie, tiroidă. Am mers cu părinții prientenului meu sa fac investigații pentru tiroidă avand in vedere ca o rugam pe mama de aproape 2 ani de zile.. Vă mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
Puteti sa va mutati dar inainte de toate va sfatuiesc sa VA GANDITI FFFFF BINE.
Discutati si cu cei de la protectia copilului inainte. Vad ca stiti sa purtati o discutie deschisa deci discutati si cu un psiholog de acolo si dupa aceia luati hotararea.
Abuz emotional?
!Freedom
Buna ziua!
Daca o mama nu ofera nici un fel de sprijin emotional unui copil (o fata care a implinit 17 ani) si foarte putin sprijin material, insa fata ... (vezi toată discuția)