avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire avans teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire avans teren

La inceputul anului am dat un avans la o agentie pentru rezervarea unui teren. In contractul de rezervare scrie ca pana la data de 20.04.2020 actele de vanzare cunparare vor fi gata dar din cauza pandemiei actele nu sunt gata (terenul nefiind parcelat inca). Eu vreau sa mi iau avansul inapoi dupa expirarea termenului dar agentia refuza sa mi i dea sustinand ca avem un contract la mijloc, contract care pe 20.04.2020 din punctul meu de vedere expira. Are dreptul sa nu mi dea avansul inapoi?
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
StefaniaAndreea92, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:11, 16 Aprilie 2020
Termenul contractual este suspendat, dacă firma a invocat clauza de forță majoră. Faptul că e vorba de o ”parcelare”, ăsta e un argument al firmei respective invocat, probabil că nu ea este prestatoarea serviciilor de cadastru, inclusiv de rezolvare a înscrierilor la OCPI. În mod normal ar trebui să conveniți prelungirea contractului, în caz contrar puteți, la data expirării duratei, să solicitați firmei respective restituirea avansului înaintat, dacă considerați că v-ar conveni mai mult dacât obținerea terenului respectiv.
Am facut astăzi cerere catre agentie pentru restituirea avansului, astăzi fiind ultima zi lucratoare inainte de data expirarii contractului. Are dreptul sa refuze restituirea avansului desi expira termenul? Va multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.conteaza daca au sau nu drept daca vor sa nu va restituie nu o sa va restituie și atunci singura soluție va fi instanta.Pe perioada stării de urgență adică 2 luni s-au suspendat termenele de prescripție și decadere,precum și activitatea unor instituții a fost redusă asa ca va trebui să mergeți da discutati cu un av pt a analiza situația si clauzele din contract.
Am inteles.
In contract este o clauza in cazul in care perfectarea contractului de vânzare-cumpărare este imposibila din caz de forta majora, noi partile intelegem sa reziliem contractul. Sa speram ca ne intelegem
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In actuala situație nici nu poti sa mai realizezi cine este de bună credință și cine nu,sunt societăți afectate,care cum au au încasat diverse sume le-au și cheltuit și în mod cert sunt și societăți care vor sa profite de actualul context.O încercare de a soluționa amiabil nu poate sa strice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere promisiune vanzare cumpararee dragos32 dragos32 Bună seara ! Va rog mult sa ma ajutați sa găsesc o soluție la următoarea speță. Am încheiat un antecontract ptr a cumpăra un apartament, însă, din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va expun urmatoarea situatie: in luna mai am incheiat ... danieltan danieltan Buna ziua! Va expun urma toarea situatie: In luna mai am incheiat cu o persoana fizica un inscris - promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren, ... (vezi toată discuția)
Nunta 2020, stare de urgenta MariaMaria15 MariaMaria15 Buna ziua! In luna mai aveam programata nunta intr-o locatie din oras. Am incheiat un contract de prestari servicii, data la care am achitat suma de 1500 de ... (vezi toată discuția)