avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Recuperare impozit retinut din pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Recuperare impozit retinut din pensie

Incepand cu anul 2018,am fost incadrat in grad de handicap accentuat și tot de atunci s-a aplicat impozit pe pensie,conf. legii. În această situație, mai pot recupera sumele reținute? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 12:09, 16 Aprilie 2020
Vă adresați Casei de Pensii cu o cerere, fiindcă impozitul se oprește la sursă, solicitați ca să vi se restituie sumele reținute fără drept, plus dobânda legală calculată la sumele reținute cu titlu de impozit și virate la bugetul de stat. Dacă în termen de 30 de zile nu vi se răspunde, atunci vă adresați instanței de judecată - Tribunalul - cu o cerere în constatare și pretenții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare pensie Danciu Paul Danciu Paul Din anul 2018, am fost încadrat în grad de handicap accentuat,iar până acum m-i s-a retinut impozit din pensie de 10%. În această situație, pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Pensiile de urmas sunt scutite de impozitul de 16%? cata_strophik2010 cata_strophik2010 De la data de 14 mai 2010 pensionarii care au grade de handicap beneficiaza de scutire de la plata impozitului de 16% pentru pensiile care depasesc valoarea de ... (vezi toată discuția)
Neexecutare sentinta civila surugiudumitru surugiudumitru Buna ziua,sunt detinatorul unui certificat de incadrare in grad de handicap accentuat,ceea ce i-mi aduce scutire de impozit pe venitul din pensie.La pensionare ... (vezi toată discuția)