avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare decizie medicala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare decizie medicala

Buna ziua. Nu stiu daca rubrica aleasa este cea mai potrivita.
Sunt o persoana cu ceva ani in spate. Toata viata am avut probleme de sanatate pe care le-am dus taras-grapis. Cu cativa ani in urma, toate s-au agravat, nu mai faceam fata nici la serviciu nici acasa. Am inceput investigatii mai serioase. Nicaieri nu mi se gasea nimic. In final am fost indrumata la psihiatrie si... m-am pensionat. Pe caz de boala. Inutil sa va mai spun ca tratamentul de acolo nu isi facea efectul.
Acum, dupa un episod cu dureri, ameteli, amorteli, frisoane si alte maruntisuri (de unde eu credeam ca am gripa), un medic a vazut cauza. Ceva malformatii congenitale la inima. Dovedit cu ecografii, CT, etc. Cu toate complicatiile date la efort sau la frig.
Intrebarea mea nu este una medicala.
Vreau sa stiu cum pot face sa schimb diagnosticul care apare in decizia de pensionare. Pentru ca ma tem ca orice act pe care voi dori sa il fac in viitor (vanzare, donatie, sau ce mi-ar mai trece prin minte) va fi atacat de rudele mele (nu am descendenti) folosindu-se de acea decizie de la psihiatrie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:25, 16 Aprilie 2020
In urma noului diagnostic aveti capacitate de munca?
Daca nu... adresati-va Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap pentru schimbarea diagnosticului.
Nu vă afectează cu nimic boala psihică. Bolnavii psihic au aceleași drepturi ca orice cetățean. Doar cei care nu au discernământ sau au un discernământ diminuat, nu pot încheia acte la notar.

A fi bolnav psihic, nu-i echivalent cu a nu avea discernământ.
Foarte mulți astfel de bolnavi au loc de muncă, sau sunt liberi întreprinzători, semnează acte...
Tot ce contează este DISCERNĂMÂNTUL, nu un diagnostic oarecare care este de natură psihica.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boli psihice ella2010 ella2010 un bolnav psihic[afectiune afectiva bipolara] poate fi tras la raspundere penala ? in cazul de fata a condus cu carnetul suspentat si o masina cu numere ... (vezi toată discuția)
pasi procedurali de luare sub tutela unui membru din familie bolnav psihic dragosbuc dragosbuc Buna ziua, As dori sa stiu unde trebuie sa merg si ce am de facut pentru a lua in tutela o persoana care nu are discernamant in anumite perioade. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic din partea unui bolnav psihic singer singer Buna seara!Locuiesc cu tatal meu care este bolnav psihic si care ne terorizeaza pe toti,inclusiv pe vecini.Face scandal foarte des,o data la cel mult doua ... (vezi toată discuția)