avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Alocatie copil Italia
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Alocatie copil Italia

O prietena are o speta, si anume sotul ei este plecat in Italia si ea locuieste in RO, ea nu are nici un venit si sotul acolo a declarat in Italia ca e singurul intretinator al familie si primeste alocatie pentru copil in Italia.
Problema este ca ei s-au despartit intre timp fara acte, dar el primeste in continuare alocatia din Italia, dar copilul nu primeste nimic.
Doamana vrea sa trimita in Italia o cerere sau ceva ca sa-i opreasca sotului alocatia, el nu a declarat ca s-au despartit si primeste alocatie.
Stiti unde se trimite si ce trebuie sa contina?
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 03:37, 20 Mai 2024
Problema expusa priveste o chestiune administrativa. Insa, in opinia mea, situatia se poate doar dupa obtinerea unei sentinte definitive de divort si exercitarea autoritatii parintesti. Cu prilejul judecarii dosarului se va stabili locuinta minorului si cine exercita autoritatea parinteasca asupra acestuia, adica dreptul de a primi si adminstra veniturile minorului. Apoi se poate face o solicitare autoritatilor italiene sa nu mai vireze alocatia copilului catre tata. De asemenea poate solicita ajutorul Consulatului sau Ambasadei Romaniei in Italia.
Sumele primite de catre tata pana in prezent pot fi recuperate pe cale civila judecatoreasca .
Dna trebuie să solicite plata directă către ea a alocației minorului. Să scrie un e-mail la www.inps.it să anexeze acte .

- editat conf. 1.4 din Regulament -
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala si materiala divort in italia cezarad cezarad Am o intrbare. Doi soti, care au ultimul domiciliu comun in Romania urmeaza sa divorteze. Mai concret, sotia, plecata in Italia a promovat actiune de divort ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț, iar minorul e cu mine în italia. am probleme cu mama lui din cauza semnăturilor pe care trebuie să mi le dea, pot cere, temporar, custodie totală? MgcMarius MgcMarius Sunt în proces de divort cu minor iar minorul locuieste cu mine in Italia. Aici mai tot anul am nevoie si de semnatura mamei pentru diferite chestii ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie minor provenit din concubinaj codreamaria codreamaria buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati.fratele meu este intro relatie care din pacate a ajuns la despartire dar din aceasta relatie a rezultat un copil la ... (vezi toată discuția)