avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Alexandru
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Alexandru

Buna ziua. Ieri in jurul orei 20 ma intorceam de la un magazin alimentar si m am oprit in piata agroalimentara pt a mi lua apa dela fantana arteziana si intre timp a trecut o patrula de politie locala au trecut de mine cativa zeci de metri dupa care au dat inapoi si s au oprit in drept cu mine si mi au cerut buletinul si declaratia pe proprie raspundere. Imediat le am dat documentele cerute si mi leau luat in masina le au pozat si mi au dat buletunu iar declaratia mi au oprito deoarece am uitat sa bifez motivul deplasarii in rest era completat. Mi au zis ca imi vine amenda acasa. Eu mi am cerut scz si i am rugat sa ma ierte fiindca pur si simplu am uitat sa bifez. Si nu au vrut. Spuneti mi va rog ce pot sa fac in acest caz daca primesc amenda. Specific ei mi au cerut actele dar in schimb nu s au prezentat cn sunt. Daca o contest amenda poate fi anulata s au redusa la jumate.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 16:36, 16 Aprilie 2020
Contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare.
Daca v-au retinut declaratia chiar si nebifata cu motivele deplasarii au comis un abuz, puteati fi verificat de alte cateva patrule care sa va intocmeaasca fiecare un proces verbal. Pe de alta parte aveau obligatia sa intocmeasca pv pe loc si sa va exprimati obiectiunile. Procesul verbal se comunica prin posta numai in cazul in care contravenientul refuza semnarea acestuia.
Y cum pot demonstra ca nu am refuzat semnarea.
Ideea este urmatoare: am traversat prin loc nepermis in fata politistilor ( si imi asum asta), am prezentat adeverinta si C.I-ul, au scris datele de pe el intr-o agenda si au spus ca pot pleca, cu toate ca am insistat sa scrie amenda pe loc, au spus ca ma iarta.
Cum o pot contesta daca vine prin posta si acolo spun ca am refuzat sa semnez?
Multumesc!
In pv trebuie sa fie trecut un martor care sa declare ca ati refuzat sa semnați.
Super asa ca erau doar ei prezenti...
Si inca ceva, se plateste jumatate din minimul amenzii in 15 zile sau jumatate din amenda scrisa in proces.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv de circulatie GVS GVS Buna ziua, M-am deplasat pe timp de noapte pe un pod unde circulatia era doar pe sens unic din motivul afaltarii. Nu am facut ocol de drum accidentat de ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda Catainkiki Catainkiki Buna ziua ...2.04.2020 miam complectat o declaratie ca ies in oras pt activitati fizice ...in drumul meu am trecut prin fata unei secti de politie ..am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa castig o plangere contraventionla daca nu am martori? glt2112 glt2112 Buna ziua, Treaba e simpla: Amenda de 280lei si retinere permis permis auto pe 30zile pt necordare de prioritate unui autoturism( in speta masina de politie) ... (vezi toată discuția)