Buna ziua. In data de 18.03.2019 am fost oprit in trafic de un echipaj de politie si s-a constatat ca conduceam un autoturism cu numere false. Mi s-a intocmit dosar penal si mi-a fost eliberata dovada fara drept de a conduce. A trecut mai mult de un an de atunci si depind foarte mult de permis. Am deschisa o societate care de ocupa de comertul cu autoturisme, fiind angajat pe functia de agent vanzari. Dupa ce dosarul a ajuns la procuror am trimis prin avocat documente de la firma care arata ca sunt singura persoana care se ocupa de aceasta firma, iar din momentul in care am ramas fara permis, aceasta este in pierdere. Vreau sa mentionez ca mi-am asumat greseala din momentul in care am fost oprit, am recunoscut totul de la bun inceput. Nu mi-am dat seama de gravitatea problemei inainte de a se intampla... Va rog sa ma ajutati cu vreo sugestie si sa-mi spuneti daca as putea face ceva pentru urgentarea dosarului pt ca am ajuns sa nu mai fac fata in a-mi intretine familia. Din cauza stresului acumulat in tot acest timp am ajuns sa am probleme grave de sanatate. Va multumesc mult pt un eventual raspuns!
1. Formulati la procuror o cerere de urgentare a solutionarii dosarului, cu argumentele aratate in postarea dvs si cu documente doveditoare anexate.
2. Concediati.va avocatul.
(1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii.
(2) Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă civilmente. În cursul judecăţii, contestaţia poate fi introdusă şi de către procuror.
(3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează:
a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;
b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă;