avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... medic rezident_indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

medic rezident_indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
Medic rezident, care are contract individual de munca cu perioada determinata, pana la 31.12.2020, daca pana la sfarsitul anului ramane gravida:
1. I se poate desface contractul de munca?
2. poate ea sa - si depuna demisia?
3. daca i se desface CIM cine va plati indemnizatia de cresterea copilului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mikk , utilizator 10:13, 20 Aprilie 2020
1. Da. Contractul de munca inceteaza prin expirarea termenulul sau.
2. Da, cu conditia respectarii prevederilor curente ale Decretului pentru instituirea starii de urgenta (in rest, este ca si un angajat normal). Doar ca, atentie, demisia implica si afectarea rezidentiatului.
3. Indemnizatia se calculeaza raportat la veniturile din ultimele 12 luni ale mamei/tatalui. Indiferent de tipul contractul, si daca contractul mai este sau nu in vigoare.
1. Calculul și plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se fac de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin agențiile teritoriale.

2. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ.
Va multumesc!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate dupa demisie ElenaDediu ElenaDediu Buna ziua, Situatie: - 01.iul.2011 - 30.sept.2013 - CIM (8 ore) Firma 1 (perioada nedeterminata) - 01.iul.2012 - 30.sept.2013 - CIM (5 ore) Firma 2 ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic intreprindere individuala fara angajati Dl_Sandu Dl_Sandu Sunt titular intreprindere individuala activitate comert in magazin , dar si activitate online web design. In perioada starii de urgenta am intrerupt total ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 Am avut un contract de munca in Italia pana pe 1 octombrie,dar pe lunile august si septembrie am statul de plata 0 pentru ca mi sa spus ca nu este de ... (vezi toată discuția)