avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Venituri pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Venituri pfa

Veniturile obtinute de PFA , pot fi utilizate, pentru orice? Poti fi utilizate si pentru necesitatile persoanei fizice, titular al PFA? Utilizarea lor trebuie justificata in vreun fel? Stiu ca daca sunt cheltuieli deductibile, se scad si se plateste impozit pe venitul net,, deci daca nu am cheltuilei dedcutibile platesc impozit pe tot ce incasez?
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:25, 19 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Titularul unei PFA poate dispune de banii obtinuti in orice moment, fara nicio justificare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si in completarea raspunsului primit mai sus, da, daca nu aveti cheltuieli deductibile veti plati impozitul pe venitul din activitati independente 10% pe tot ce incasati.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa vs persoana fizica gyagya gyagya Cand se impune crearea unui PFA si cand pot incasa plati pur si simplu pe persoana fizica? Atunci cand plata este repetitiva (lunar) ? Am venituri de pe ... (vezi toată discuția)
Angajat cu cim cu venituri si dintr-o activitate independenta Constantin2021 Constantin2021 Buna ziua, Un angajat cu CIM care are venituri si dintr-o activitate independenta (agent de asigurari) are obligatia sa plateasca, pe langa impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie unica pentru venit din dividende electrasmartgsm electrasmartgsm Buna ziua, O persoana fizica ce a obtinut in 2018 venituri din dividende, sub plafonul de 12 salarii minime pe economie, are obligatia depunerii Declaratiei ... (vezi toată discuția)