avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea contractului de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea contractului de muncă

Bună ziua, scuzați de deranj, ce pot face ptr a lucra 8 ore tot timpul, fără să mai lucrez 12 ore
Menționez că pe contractul de muncă nu scrie nicăieri că noi am lucra 12 ore, o sg mențiune am găsit, pe un act adițional, că se stabilește de acord cu angajatul. Pot ataca firma în instanță ptr nerespectarea contractului de muncă? Sau care este procedura.

Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dobrini , utilizator 18:25, 21 Aprilie 2020
Fiti mai explicit. Lucrati in fiecare zi 12 ore sau lucrati 12 ore cu pauza mai mare astfel incat media sa fie 8 ore pe zi, 40 ore pe saptamana?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Durata timpului de munca nu poate fi modificata unilateral de catre angajator , ci numai cu acordul salariatului.

Orice decizie de modificare a c.i.m. considerata nelegala se poate ataca in instanta- Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul. Termen :45 de zile de la data comunicarii deciziei.

Multumesc frumos!
Nu, domnul Manea. De obicei lucrez 8 ore jumatate cu pauza de masa inclusa, iar o data la 2 3 saptamani, sambata si duminica 12 ore, e legal asa ceva? ptr ca eu din cate am citit, codul muncii precum si contractul de munca, inclusiv toate actele aditionale, nu gasesc nicio mentiune despre faptul ca ar trebui sa fiu de acord cu asta si sa lucrez 12 ore vreodata. Cred ca este ilegal, si vreau sa iau masuri impotriva, ma intelegeti?
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Pentru munca in zilele de sambata si duminica , primiti un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern,precum si un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca?

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa recuperata in ziua de sambata MANITOU MANITOU Buna ziua.lucrez in cadrul unei fabrici de plicuri pe postul de stivuitorist.Seful meu ma ponteaza decat 7,5 ore pentru ca spune el pauza de masa nu este ... (vezi toată discuția)
Lucrui in zi de sambata ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: am angajati care lucreaza de luni pana vineri, program de 8 ore/zi, 40 ore sapatama. incepand din nov se ... (vezi toată discuția)