avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie

În comuna părinților mei ,primaria a instalat camere video pe stâlpii de electricitate,astfel poliția solicită primăriei imagini si întocmesc amenzi pentru diverse fapte.Caz concret: un băiat circula cu motoreta neanmatriculata , de teren pe drum si primeste amenda ca a fost văzut cand a iesit din propria locuinta si sunt siguri că el este întrucât acesta purta casca si este imposibil de identificat. Este voie să se folosească imaginile sau trebuie prins asupra faptului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020
marianaadam, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lesevescu , utilizator 00:32, 19 Aprilie 2020
1. Pentru punerea in circulatie a unei motorete neinmatriculata se face dosar penal, nu se da amenda!
2. Pot fi folosite oricand imagini video ca probe, atat timp cat sunt concludente si nu au fost obtinute ilegal. Iar camerele de supraveghere instalate pe domeniul public de catre primarie intrunesc conditiile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala purtarea unei camere video pe cap? silviu138 silviu138 BUNA ZIUA, Lucrez ca agent de paza la o firma privata . la obiectivul unde sunt incadrat securitatea beneficiarulului a dispus printrun comunicat verbal ... (vezi toată discuția)
Instalare camera supraveghere pe stalpul din fata blocului? sebiedy sebiedy are voie un proprietar de apartament sa monteze camera de supraveghere video pe stalpul de iluminat din fata blocului? trebuie vreo aprobare? si de la cine? (vezi toată discuția)
Accident auto valivalentin01 valivalentin01 Mergeam cu masina in dreptul unei benzinarii moment in care o alta masina a iesit din aceasta in fata mea fara sa se asigure, eu l-am evitat insa am pierdut ... (vezi toată discuția)