avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calea de atac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calea de atac

Buna seara. Va rog daca ma poate ajuta cineva: sunt reclamanta intr-un dosar ce are ca obiect actiune in constatare - hotarare care sa tina loc de act de vanzare - cumparare. Am castigat la fond, iar in sentinta scrie: cu recurs in 15 zile...
Partea adversa a formulat recurs, iar la primul termen a solicitat instantei recalificarea caii de atac in apel deoarece valoarea este mai mare de 100 000 ron (117 000 ron). Instanta a dispus recalificarea fara a observa ca valoarea imobilului din expertiza este de 97 000 ron. Am castigat si in apel iar acum astept redactarea deciziei. Pot solicita instantei sa constate ca in fapt calea de atac trebuia sa fie recursul si nu apelul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 22:20, 15 Decembrie 2009
Acest fapt trebuia sa-l puneti in discutie pana la ramanerea in pronuntare pentru solutionarea "apelului"
Multumesc pentru raspuns. Instanta s-a pronuntat asupra caii de atac. Nu scrie in incheiere ca o pot ataca. Imi inchipiuam eu ca nu mai pot schimba calea de atac. Nu-mi ramane decat sa ma judec si in recurs. Asta pentru ca sigur parte adversa il va formula.
Daca acela a fost singurul argument al partii adverse pentru a ataca hotararea atunci nu trebuie sa va faceti mari probleme. Este doar o chestiune de timp caci efectiv doar asta au castigat. Au amanat inevitabilul!B-)
Multumesc Mihai Grigore. Nu valoarea bunului a fost motivul recursului (apelului ) formulat de partea adversa. A pierdut pentru ca in calitate de parata a formulat cerere reconventionala, la care a renuntat in favoarea unei cereri de interventie principala =D>. Problema este ca exact timpul imi lipseste. Mai mult ca sigur partea adversa va formula si recurs. Asta ca sa mai piarda ceva timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalificarea caii de atac ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma sfatuiti: daca INSTANTA DE FOND judeca o cauza si da o sentinta , indicind apoi ca aceasta sentinta poate fi atacata cu o CALE DE ATAC ... (vezi toată discuția)
Cum se poate corecta o decizie judecatoreasca ce incalca legea, daca esti in recurs la cab? bordmail3 bordmail3 Intr-un conflict pe Legea 10/2001, in care ceream instantei sa oblige Primaria sa solutioneze o notificare depusa in termen legal in 2001 dar ramasa ... (vezi toată discuția)
Instantele de judecata si ordinea acestora hopeless1 hopeless1 as dori sa fiu si eu lamurita cu acest aspect va rog frumos. am cam inteles dar lamurita tot nu sunt. stiu ca sunt trei instante care ar trebui sa judece un ... (vezi toată discuția)