Bună ziua! As dori dacă ma puteți ajuta în ce cont de venituri sa trec bonificația de 10%acordata în perioada stării de urgență pentru impozitul pe venit la micro. Eu am trecut în contul 7417
Adică am făcut următoarea operațiune contabilă 4418=7417. Aș dori dacă ma puteți ajuta cu alte păreri. Mulțumesc mult!
Buna ziua. Puteti inregistra direct 698=4418 cu suma diminuata cu bonificatia. In noul formular 100 va exista linie distincta pentru raportare a bonificatiei. E important sa platiti si taxele la salarii pana in 25.04,avand in vedere ca se plateste in cont unic tot.
Categoric aceasta bonificatie nu este subventie, Ordinul 1802/2014 precizeaza ce sunt subventiile: '(3) Subvențiile guvernamentale reprezintă asistența acordată de guvern sub forma unor transferuri de resurse către o entitate în schimbul conformării, în trecut sau în viitor, cu anumite condiții referitoare la activitatea de exploatare a entității"
Aceasta bonificatie are acelasi regim ca si bonificatia acordata pt impozitele locale.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.