Bună ziua! As dori dacă ma puteți ajuta în ce cont de venituri sa trec bonificația de 10%acordata în perioada stării de urgență pentru impozitul pe venit la micro. Eu am trecut în contul 7417
Adică am făcut următoarea operațiune contabilă 4418=7417. Aș dori dacă ma puteți ajuta cu alte păreri. Mulțumesc mult!
Buna ziua. Puteti inregistra direct 698=4418 cu suma diminuata cu bonificatia. In noul formular 100 va exista linie distincta pentru raportare a bonificatiei. E important sa platiti si taxele la salarii pana in 25.04,avand in vedere ca se plateste in cont unic tot.
Categoric aceasta bonificatie nu este subventie, Ordinul 1802/2014 precizeaza ce sunt subventiile: '(3) Subvențiile guvernamentale reprezintă asistența acordată de guvern sub forma unor transferuri de resurse către o entitate în schimbul conformării, în trecut sau în viitor, cu anumite condiții referitoare la activitatea de exploatare a entității"
Aceasta bonificatie are acelasi regim ca si bonificatia acordata pt impozitele locale.