avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate ataca partajul încheiat de comun acord?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate ataca partajul încheiat de comun acord?

Am încheiat la notar partaj de comun acord, în urma divorțului, cu înscriere în cartea funciară. Dacă o persoană s a răzgândit din cele 2, se poate ataca si reveni asupra partajului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:03, 30 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce motiv are si ce vrea?
De regula nu..daca nu l-a fortat nimeni si a inteles ce semneaza, nu se mai poate razgandi
acest răspuns util
Se poate anula pentru vicii de consimțământ (eroare, dol, violență, etc) însă evident că nu se poate răzgândi o parte!
acest răspuns util
Simplul fapt ca, persoana s-a razgandit este insuficient sub aspect juridic pentru a duce la anularea actului juridic în justiție.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Buna ziua,
DE PRINCIPIU NU!
Doar pentru motive care privesc nulitatile absolute.
Multumesc. E vorba de o casa, la presiunea rudelor ar dori sa revina...

Alte discuții în legătură

Anularea casatoriei - consimtamant viciat lex124 lex124 Considerati ca am motive destul de intemeiate pentru a obtine in instanta anularea casatoriei ? Voi incerca sa detaliez cat pot de mult . M-am casatorit ... (vezi toată discuția)
Partaj popescu02 popescu02 buna seara , se mai poate ataca in instanta un partaj facut cu acordul partilor la notar? (vezi toată discuția)
Demisie robinzz2 robinzz2 Ce motiv as putea invoca atunci cand urmaresc anularea unui act redactat de mine in ceea ce priveste demisia? Mentionez ca la momentul redactarii eram in ... (vezi toată discuția)