avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... vreau sa declar nul un raspuns la o adresa catre ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

vreau sa declar nul un raspuns la o adresa catre instanta, pe o adresa fara toate semnaturile

Pe o adresa eliberata de o primarie catre o o instanta judecatoreasca, ce se refera la o suprafata de teren intravilan in senul ca ce regim juridic are terenul dar si cine o detine si plateste impozit pe acesta suprafata, are semanatura doar primarul si consilierul juridic al unitatii.In ce temei legal pot cere anularea acestui act in instanta pentru faptul ca nu a fost semnat de seful serviciului de taxe si impozite locale al primariei, dar si daca acesta adresa are suficiente semnaturi, nu trebuia a sefului serviciului taxe si impozite
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 12:26, 13 Decembrie 2009
Nu este obligatoriu ca seful serviciului de taxe si impozite al primariei sa va semneze aceasta adresa ... este de ajuns ca ea este semnata de primar si de catre consilierul juridic.
Buna ziua !
Semnatura primarului si avizul consilierului juridic sunt suficiente pentru valabilitatea actului in instanta si in fata oricaror autoritati publice .
Cu stima !
Odata ce are semnatura primarului (care potrivit Legii nr. 215/2001 reprezinta unitatea administrativ teritoriala) nu se poate invoca necompetenta emitentului. Doar daca s-a consemnat in adresa o chestiune falsa s-ar putea invoca acest motiv pentru a cere sa se constate nulitatea.
Multumesc pentru raspuns, dar ce temei legal exista pentru a dovedi ca sunt suficiente aceste 2 semnaturi.
Acel teren face parte dintr-un titlu de proprietare la care nu s-a facut succesiunea, iar primaria a eliberat catre o instanta, la cererea instantei, ca acel teren il are in folosinta un mostenitor, fapt ce nu este adevarat.
LaurentiuB a scris:

Multumesc pentru raspuns, dar ce temei legal exista pentru a dovedi ca sunt suficiente aceste 2 semnaturi.
Acel teren face parte dintr-un titlu de proprietare la care nu s-a facut succesiunea, iar primaria a eliberat catre o instanta, la cererea instantei, ca acel teren il are in folosinta un mostenitor, fapt ce nu este adevarat.

Puneti carul inaintea boilor "care e temaiul legal pentru a dovedi ca sunt suficiente aceste 2 semnaturi". Am scris mai sus
Atunci e vorba de infractiunea de fals intelectual: art. 289 Cod pen. "Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de cãtre un functionar aflat în exercitiul atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurãri necorespunzãtoare adevãrului [s.m.] ori prin omisiunea cu stiintã de a insera unele date sau împrejurãri, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani."
Nu are nici o relevanta daca inscrisul oficial a fost semnat sau nu de persoana despre care vorbeati d-voastra ci continutul acelui inscris conteaza. Faceti o plangere adresata parchetului in care sa aratati in ce a constat falsul si mijloacele de proba (martori, inscrisuri, altele) pe care va bazati plangerea.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, si as avea nevoie de ajutor, daca se poate, va rog...un vecin a cumparat in 2006 un teren langa al meu, iar in 2007 ... (vezi toată discuția)
se poate declara recurs ?? Manole Dumitru Manole Dumitru Motivarea instantei de fond intr-o speta fond funciar se sprinjina in totalitate pe un inscris sub semnatura privata unde reclamantii sustin ca semnatura ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare mijloace de transport folosite anoemidalma anoemidalma Am mare nevoie de ajutorul vostru intr-o situatie destul de complicata. Am cumparat o masina de la D.D., care la randul ei a cumparat aceasta masina de la S.M. ... (vezi toată discuția)