avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala - femei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala - femei

Buna ziua,

Sunt femeie, nascuta in 01.01.1960.
Am terminat prima facultate in anul 1983.
Din 29 august 1983 sunt angajata fara intreruperi.
In 2005 raman cateva luni in somaj(4 luni), dupa care ma angajez in invatamant(1 septembrie 2005), initial ca suplinitor, iar din 2012 ca si titular.
Am absolvit si a doua facultate in timp ce lucram,in anul 2009, iar mai apoi studiile de master in 2012.
1. In 1 septembrie, la finalul acestui an scolar doresc sa ies in pensie anticipata partiala. Imi puteti spune, daca va rog, cat va fi penalizarea?
2. Pentru pensionarea anticipata se ia si perioada somajului in calcul? Din cate stiu perioada facultatii nu se ia.
3. Cand trec la pensia limita de varsta se mai mentine penalizarea, sau atunci scap de ea?
Va mulțumesc pentru raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: noemi r , utilizator 18:53, 23 Aprilie 2020
1) 3%
2) 61 ani si 8 luni
3) Se ridica penalizarea si va intra in calcul stagiul asimilat(cursurile iniversitare de zi).
Multumesc frumos!
O seara placuta va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot pensiona anticipat? ddena ddena Buna ziua, as vrea sa stiu daca ma pot pensiona anticipat, si care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc. multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Pensie femei lypp lypp va rog,sunt nascuta la 15 oct 1960,cind pot iesi la pensie,anii de facultate sunt calculati ca vechime in munca sau nu,daca am 2 facultati se tina cont ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta sau partiala marianasima marianasima Buna ziua. Sunt nascuta la data de 6 septembrie 1959 si am o vechime de 20 de ani,1luna si 6 zile, plus 9 luni somaj (cartea de munca) si din anul 2005 am ... (vezi toată discuția)