avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcarea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcarea dreptului de proprietate

Sunt proprietarul unei case la curte si vecinul meu a montat o schela pentru a executa lucrari la peretele dinspre el ce se afla
pe limita de proprietate, sub pretextul ca ii amelioreaza aspectul actual deoarece ii creaza un disconfort vizual.
La instiintarea care mi-a fost transmisa prin avocat si in care spunea ca imi aduce plus valoare casei,nu mi-am dat acordul
deoarece acest perete nu este degradat si nu prezinta risc de surpare .Am vrut chiar sa vopsesc dar dumnealui care isi
construieste un spatiu de recreere,o picina nu se multumeste cu atat si doreste o lucrare de anvergura.
Acest lucru va duce la un cost mare pentru care nu sunt dispus sa platesc si faptul ca el investeste si nu isi recupereaza plata ii da dreptul
sa devina coproprietar in timp pe acest perete.
Imi cunoaste pozitia,de refuz si totusi astazi a montat schela urmand ca maiine,dupa spusele muncitorilor sa inceapa lucrarile la perete.
De la primarie mi s-a spus ca exista un Certificat de Urbanism pentru o constructie S+P+2E+M cu lipire la calcan dar nu si o autorizatie de construire.
Alipindu-se pe calcan la casa mea nu vad scopul ! Care este intentia ?...ma rog,este cea de a devenii coproprietar si a nu mai lua masuri de protectie
a casei mele.
Ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez impotriva acestui abuz si incalcare a dreptului de proprietate ?

Alte discuții în legătură

Incalcarea proprietatii MONICA RADUCAN MONICA RADUCAN Buna ziua!! Langa proprietatea pe care o detin se construieste un imobil. Pe langa faptul ca limita legala de distanta intre proprietati a fost incalcata, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie vecini pt.finisaj fatada lili7 lili7 Buna ziua, am o problema cu unul dintre vecini: construiesc o casa, am autorizatie de construre, am si acordul vecinilor. Constructia este ridicata (etaj si ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcoane danuttan danuttan Ca orice om normal (zic eu) si grijuliu cu banii de intretinere,am inchis balcoanele cu termopan.Proprietarul de deasupra mea nu vrea sa-si inchida si el ... (vezi toată discuția)