avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcarea proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcarea proprietatii

Buna ziua!! Langa proprietatea pe care o detin se construieste un imobil. Pe langa faptul ca limita legala de distanta intre proprietati a fost incalcata, imobilul fiind construit pe hotar, acum, pentru a putea tencui peretii, muncitorii au montat o schela la mine in curte , fara un acord prealabil si mi-au distrus o parte din acoperisul casei. Am facut o sesizare la Disciplina in constructii in momentul in care am observat ca imobilul se construieste langa hotar, mentionand ca imi afecteaza calcanul casei , iar raspunsul primit fiind unul standard..."Urmare a sesizarii dvs. ....se construieste un imobil ...are autorizatie... etc. Deci totul in regula, din punctul lor de vedere. Acum sunt pusa in situatia in care acesti muncitori intra la mine in curte , fara a cere acordul , ca sa-si poata monta schela. Mentionez ca la adresa respectiva , locuieste mama soacra. Am nevoie de un sfat legal in ceea ce priveste aceasta situatie, pentru ca acoperisul casei mele este distrus , iar cei vonovati de acest fapt, trebuie sa-si asume responsabilitatea.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: MONICA RADUCAN , utilizator 11:54, 2 August 2008
fara acordul dvs, ei nu pot amplasa schele sau alte lucruri utile in vederea constructiei.Atfel, infractiunea ar fi cea de violare de domiciliu si daca au si efectuat acte de distrugere, degradare asupra unor bunuri proprietatatea dvs , ei au savarsit si infractiunea de distrugere.
Adresatzi -va organelor politiei judicare cu o plangere prealabila , o plangere penala , care se depunde in termen de 2 luni de cand dvs ati cunoscut sau ati fi putut cunoaste pe faptuitor.
Plangerea poate fi retrasa oricand pana la ramanerea definitiva a hotararii, dar in acest mod va puteti recupera prejudiciul efectiv cauzat.
Chiar daca locuintza se construieste pe hotar nu treb sa va afecteze propria locuintza , degradand-o.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului de proprietate mb_mihaela mb_mihaela Sunt proprietarul unei case la curte si vecinul meu a montat o schela pentru a executa lucrari la peretele dinspre el ce se afla pe limita de proprietate, sub ... (vezi toată discuția)
Autorizatie ilegala alicexxv alicexxv Problema mea este urmatoarea: in spatele casei mele care este pe hotar si are un singur nivel se construieste un bloc pe calcan care nu respecta normele ... (vezi toată discuția)
Notificare nelu_nedi nelu_nedi buna seara am si eu o problema cu vecinul meu care construieste un imobil pe calcan cu subzidiri si consolidari fara acordul meu p+3 etaje terenul pe care ... (vezi toată discuția)