avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediere abuziva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediere abuziva

buna ziua .am si eu o intrebare .am fost disponibilizat abuziv de la o firna fara preaviz...in data de 07 12 2009 mi s-a eliberet adeverinta de salariat pentru sotie la serviuciu...in data de 02 12 2009 mi s-a eliberat adeverinta precum ca sunt disponibilizat....ce pot face penal sau civil....va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:13, 13 Decembrie 2009
1. Daca dvs, considerati ca ati fost concediat ilegal puteti contesta decizia de concediere la Tribunalul din judetul in care domiciliati. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
2. E un litigiu de munca, nu este o infractiune. Poate consultati si un avocat pe dreptul muncii iar onorariul acestuia il cereti, sub forma cheltuielilor de judecata, de la angajator, in cazul in care castigati procesul.
va multumesc
Aceeasi intrebare ati postat-o si la "Dreptul muncii...". Nu e bine. Si dvs. si noi vom fi derutati, deopotriva.
Inchid acest topic si daca mai aveti probleme reveniti pe celalalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributiei pentru somaj georgiana88 georgiana88 Buna ziua...as dori sa ma lamuriti intr-o situatie:am muncit la o firma cu carte de munca din data de 11.09.2008 pana in 12.10.2009 cand mi-au bagat somaj.Am ... (vezi toată discuția)
Preaviz legea 329/2009 chiganora chiganora Nu am primit inca niciun raspuns la intrebare.Chiar asa de aiurea a fost intocmita legea 329 ca nimeni nu isi asuma raspunderea pentru a ma lamuri la intrbare? ... (vezi toată discuția)
Plata in perioada de preaviz. gentiana_luiza gentiana_luiza In decembrie, am primit decizia de disponibilizare in care se specifica perioada de preaviz de 20 zile, cu toate drepturile salariale. Cand am luat ultimul ... (vezi toată discuția)